Vakantiewoningen en rondreizen
in Spanje, kleinschalig en lokaal
 
Meest bekeken:
 
Home >> Themareis >> Twee Caminos in één rondreis

Twee Caminos in één rondreis

14-daagse reis Twee Caminos met verblijf in sfeervolle hotels

Met deze schitterende reis volgt u twee Caminos de Santiago. Het sterk afwisselend landschappelijk decor en culturele hoogtepunten die u onderweg tegenkomt maken beide pelgrimroutes tot een unieke belevenis.

Op weg naar Santiago de Compostela

De tocht voert door de noordelijke provincies langs berg en zee. Afwisselend rijdt u langs de fraaie kustlijn liggen stille baaien en schilderachtige vissersdorpen en door talrijke grotere en kleinere bergketens. De hoogste bergen bevinden zich in het Nationaal Park Picos de Europa met gletsjers en spiegelende bergmeren.

Via het kloosterplaatsjes en boeiende stadjes bereikt u Santiago de Compostela. Op de Praza do Obradoiro staat de indrukwekkende kathedraal, die volgens de legende de stoffelijke resten van apostel Jacobus in de crypte herbergt.

Met Santiago de Compostela in de rug

Op de terugreis komt u vele pelgrims tegen op weg naar Santiago. Dit is de meest bekende bedevaartroute;  de zogenaamde Franse Camino die  door het binnenland loopt langs steden met klinkende namen als León en Burgos. De reis eindigt in de badplaats San Sebastian, de culinaire hoofdstad van Spanje.

De boeiende reis verenigt twee Caminos de Santiago. De Kustroute op de heenweg en de Camino Francés op de terugweg. Hoewel het misschien vreemd is de Camino Francés vanaf de 'verkeerde' kant te bereizen, is de reis inhoudelijk boeiend  met als eindpunt San Sebastian. Hier kunt u eventueel nog een vervolg op uw reis bijboeken als u langer wilt genieten van de culinaire hoogstandjes. Overigens kan ook een verblijf in Bilbao een mooie afsluiter zijn.

Magdalena paleis in Santander
strand van de kathedralen in Ribadeo
Parador de Santiago, Los Reyes Catolicos
Kathedraal in Santiago de Compostela

Plaatsen:

Bilbao - Santander - Noord-Spaanse kust - Santiago de Compastela
huurauto
14 dagen / 13 nachten
Dagen: 

Dag 1. Aankomst luchthaven Bilbao

Na aankomst op het vliegveld van Bilbao haalt u uw huurauto op en rijdt u naar het centrum van Bilbao.(15 km.) Hier vindt u het indrukwekkende Guggenheim museum. Dit spraakmakende ontwerp van Frank Gehry is een echt meesterwerk en past prachtig in de inmiddels moderne stad Bilbao. Niet alleen het museum, maar ook de stad Bilbao zijn een bezoek meer dan waard.

Heerlijke pintxos

U kunt hier heerlijk genieten van de pintxos, de overheerlijke tapas uit het Noorden van Spanje, verfijnd van smaak en vaak op een stokje.

 

Dag 2: Bilbao - Limpias (62 km.)

Na uw bezoek aan Bilbao rijdt u langs de Noord-Spaanse kust verder naar uw tweede standplaats. Halverwege de kust van de Golf van Biskaje verlaat u Baskenland en rijdt u Cantabrië binnen, Het landschappelijk decor met heuvels, baaien en stranden is vriendelijk en heeft een beetje Normandische allure. Een leuke tussenstop is in een stadje met een fraaie Gotische kerk die hoog boven de vissershaven uittoornt.

Dag 3.  Santander

Vandaag bezoekt u de kustplaats Santander (48 km.). De mondaine badplaats Santander is de hoofdstad van de regio Cantabrië. Hier ontstonden de eerste grote scheepsbouwwerven, waardoor de handel tussen Spanje en Zuid-Amerika tot grote bloei kwam. De grandeur van weleer is terug te vinden in de statige herenhuizen die langs de lange boulevard liggen. En op het schiereiland Magdalena, waar zich het voormalig zomerpaleis van de Spaanse koninklijke familie bevindt.

 

Dag 4. Limpias-Santillana del Mar (74 km.)

In het voetspoor van de pelgrims rijdt u in westelijke richting naar het lieflijke middeleeuwse kuststadje Santillana del Mar, dat in zijn geheel tot UNESCO’s Wereld Erfgoed behoort. De oudste kerken dateren er uit de 12e eeuw. Aan de nauwe straten met kinderkopjes liggen goudstenen huizen die met familiewapens zijn behangen.

In de buurt van Santillana del Mar kunt u nog een bezoek brengen aan het Altamira museum met een replica van de prachtige prehistorische grotschilderingen.

 

Dag 5. Santillana del Mar – Cangas de Onis (97 km.)

Langs de fraaie kustlijn met gezellige vissersplaatsjes doemen in de verte de toppen van het bergmassief Picos de Europa op. Een teken dat u het Prinsdom van Asturië nadert. Een rit door het majestueuze Picos gebergte voert u naar de basiliek van Covadonga en de hooggelegen gletsjermeren. Een spectaculaire tocht die u zeker niet mag missen!

 

Dag 6 (donderdag): Cangas de Onis – Gijon (71 km.)

Vandaag een mooie tocht vol natuur en cultuur. De Sierra del Sueve is een tussengebergte van ongekende schoonheid en vormt de natuurlijke scheiding tussen de Picos de Europa en de grillige kustlijn van de Atlantische Oceaan. Richting zee is het landschap minder robuust met valleien vol appelboomgaarden en kleine dorpjes met “hórreos”, typische graanschuren op hoge palen. De aanwezigheid van vele Romaanse kerkjes herinneren eraan dat Asturië in de 9de eeuw een hoofdrol speelde in de bedevaart naar Santiago de Compostela.

 

Dag 7. Gijon - Ribadeo (170 km.)

Eerst een stop in de mooie stad Oviedo, bakermat van de route naar Santiago de Compastela. Vanaf de plek waar tegenwoordig de Gotische kathedraal van Oviedo staat, ging koning Alfonso II El Casto van Asturië na herontdekking van het graf van apostel Jakobus in 814 als eerste op bedevaart naar de graftombe. Miljoenen pelgrims zouden door de eeuwen heen in zijn voetsporen treden. Vervolgens gaat de reis langs de kust verder naar de naburige provincie Galicië. Een leuke stop is het strand Playa de los Catedrales. Erosie heeft het zachte gesteente van de hoge klippen zodanig uitgesleten dat het op een heuse kathedraal lijkt. 

 

Dag 8. Ribadeo - Vilalba (Lugo) 90 km.

Na het ontbijt vervolgt u de tocht landinwaarts. U kunt onderweg een kathedraal bezoeken met een schitterende Romaanse gevel; ook herbergt jhet één van Spanje’s mooiste musea met religieuze kunst.

U rijdt verder naar Lugo, een van de laatste belangrijke halteplaatsen voor bedevaartgangers naar Santiago de Compostela. Lugo heeft enorme stadswallen die stammen uit de Romeinse tijd en die de oude binnenstad geheel omsluiten.

 

Dag 9. Vilalba - Santiago de Compostela (85 km.)

Vandaag voert de tocht naar Santiago de Compostela. Op de Praza do Obradoiro staat de indrukwekkende kathedraal, die volgens de legende de stoffelijke resten van Sint  Jacobus in de crypte herbergt. De zwart granieten deurlijst is gepolijst en uitgehold door de handen van miljoenen pelgrims. Misschien heeft u geluk en wordt de Bota Fumeiro (=het reusachtige wierookvat) tijdens de pelgrimsmis door de basiliek geslingerd! Dankzij de vele paleizen, kerken, smalle straatjes en pleintjes is Santiago de la Compostela een fijne plaats om te verblijven. 

Dag 10. Santiago de Compostela – Molinoseca

Door de “hemelpoort” zoals de pelgrims de bergpas van de hooglanden Pedrafito do Cebreiro noemen die de natuurlijke grens vormt tussen de provincies León en Galicië, naar de mooie streek El Bierzo. Pelgrims op weg naar Santiago maken dankbaar gebruik van het door de Romeinen aangelegde wegennet. Enkele schilderachtige dorpjes onderweg vormen de hoogtepunten van de beroemde pelgrimsroute.

 

Dag 11.  Molinaseca – Astorga – Leon (116 km.)

Indrukwekkend zijn de legendarische Romeinse goudmijnen Las Medulas. Intensieve gouddelving heeft het landschap omgetoverd in een markant roodkleurig berglandschap. Leuk is een bezoek aan de stad Astorga met gotische kathedraal en ernaast gelegen neogotische kathedraal van Gaudi. Vervolgens door naar Leon. De stad wordt gedomineerd door de imposante Romaans gotische kathedraal met kleurrijke gebrandschilderde ramen die door de zon fraai oplichten. De basiliek San Isidoro, de San Marcos Monasterio en het door Gaudi ontworpen “Casa de Botines” kunt u hier bezoeken. León is  bovenal een plezierige slenterstad met veel barretjes en goede tapa’s.

 

Dag 12.  Leon – Burgos (178 km.)

Vandaag voert de weg parallel aan de bedevaart route door het vlakke hoge land van de Meseta naar Burgos. De stad heeft een rijk historisch verleden en de vele monumentale bouwwerken herinneren eraan dat de stad door de eeuwen heen een belangrijke halteplaats was voor pelgrims op weg naar Santiago de Compostela. De imposante kathedraal is zonder twijfel hét pronkstuk van Burgos. In de stad komt u ongetwijfeld pelgrims tegen met de kenmerkende  Jacobsschelp op de rugzak.

 

Dag 13 Burgos – San Sebastian (212 km.)

Al snel rijdt u door een groen glooiend landschap van de beroemde Rioja wijnstreek. Leuk is een bezoek te brengen aan Vitoria, een sfeervolle stad met prachtige oude kern. Vervolgens door naar de kust. De mooie badplaats San Sebastian is gelegen aan de Concha baai waarlangs de boulevard ligt. Bourgondiers kunnen hun hart ophalen want de stad staat bekend  om haar culinaire hoogstandjes! Hier kunt u verrassend lekkere pintxos eten, een wat grotere maar verfijnde tapa in allerlei vormen en smaken.

 

 

 

Dag 14. San Sebastian – Bilbao  (98 km.)

Langs de kust voert de reis in een uur rijden terug naar de luchthaven van Bilbao.

Prijs: 
Prijs per persoon* Vanaf € 1.239,--

 

Inclusief:

  • 14 dagen all-inclusive autohuur, model VW Polo of gelijkwaardig, incl. 2 e bestuurder, onbeperkt aantal kilometers, alle verzekeringen en geen eigen risico.
  • routeboek
  • 13  nachten verblijf in een Parador (****) of bijzondere hotels, inclusief ontbijt

Bijzonderheden:

  • deze reis kan het hele jaar door geboekt worden
  • de vertrekdag is zaterdag. Op de heenweg naar Santiago de Compostela kan de volgorde van de route en de hotels niet gewijzigd worden. Dit is wel mogelijk vanaf het moment dat u bent aangekomen in Santiago de Compostela

Exclusief:

  • maaltijden
  • reis- en annuleringsverzekering
  • de vliegreis. Als extra service boeken wij graag voor u de vliegreis. Laat ons weten als je deze service op prijs stelt.

* bij boeking van 2 personen / kamer

 
Ria's Blog: