Vakantiewoningen en rondreizen
in Spanje, kleinschalig en lokaal
 
Meest bekeken:
 
Home >> Themareis >> Super vakantie met kinderen in Zuid Spanje

Super vakantie met kinderen in Zuid Spanje

Niet ver van Granada met zijn prachtige Moorse paleis, ligt het plaatsje Benalua de Guadix. Aan de rand van het dorp liggen de grotwoningen op een terrein waar vroeger een boerderij was gevestigd. Veel van deze woningen zijn al eeuwenoud en ook tegenwoordig laat men hier trouwens nog wel eens een grot bijbouwen.

Vanuit een aantal van de grotwoningen kijkt u uit op de toppen van de Sierra Nevada, de rode lemen heuvels, de half verlaten, maanachtige gebieden en groene vlakten vol fruitbomen.

Super vakantie met kinderen in Zuid-Spanje

Deze omgeving is ideaal voor kinderen. De grotwoningen hebben een sprookjesachtig uiterlijk en er is genoeg ruimte om te ravotten op het terrein. In de zomervakantie bieden wij extra activiteiten voor kinderen. Ook is er een kinderspeelruimte (onder het toeziend oog van een begeleidster). Of beklim het uitzichtpunt vlak achter de grotwoningen en geniet van de wandeling en het uitzicht.

Het complex bestaat uit 18 gerestaureerde grotwoningen. Bij de restauratie ervan is zoveel mogelijk getracht de oorspronkelijke details te behouden. Er zijn 7 woningen voor 2 personen, 9 woningen voor 4, 1 woning voor 6 en een suite voor 2 personen.

U kunt hier heerlijk genieten van de streekgerechten in het restaurant of terras. Er is een zwembad (10 x 5m) en u kunt gebruik maken van de bbq's en de wasmachines.

De omgeving van Benalúa

Het plaatsje Benalúa ligt 6 km ten noordwesten van het gezellige stadje Guadix en op zo'n 60 kilometer van Granada. Het dorp, met ruim 3.000 inwoners, ligt 865 meter boven zeeniveau. Vanuit hier bent u binnen drie kwartier in Granada en op korte afstand van de Sierra Nevada, de Alpujarras, de Sierra de Baza, maar in Las Tabernas en Mini-Hollywood. Op een uur afstand vindt u het mooie strand van El Cabo de Gata.

Het belangrijkste dorpsfeest is dat van de Virgen del Carmen op 16 juli.

Een beschrijving van de activiteiten van deze Super vakantie met kinderen in Zuid-Spanje leest u hieronder.

Plaatsen:

Benalúa de Guadix
Dagen: 

Activiteiten met en voor de kinderen

Acitviteit 1. Ik leer Spaans!

Vandaag krijgen de kinderen Spaanse les en leren ze de allereerste grondbeginselen en woordjes in deze taal!  Hartstikke leuk en spannend om beter Spaans te spreken dan papa en mama!

Activiteit 2. Spaans in de praktijk

Nog leuker is het om je Spaans in de praktijk te brengen. We wandelen naar het dorp en gaan daar boodschappen doen om lekkere Spaanse hapjes te maken.

Activiteit 3. Tapas, het lekkerste in heel Spanje

Wat is er leuker dan je eigen Spaanse lekkernijen te maken. Dit gaan we vandaag doen! Je gaat iets typisch Spaans maken en daarna lekker te genieten van de zelfgemaakte hapjes.

Activiteit 4. Hoe maak je een grotwoning?

Ja, hoe maak je eigenlijk een grotwoning? Waarom wonen er mensen in een grot en welk gereedschap heb je nodig? Ben je er lang mee bezig?

Speelruimte voor de kinderen

In de maanden juli en augustus is de kinderspeeltruimte iedere ochtend geopend van maandag tot en met vrijdag. Dit is een gratis service met begeleiding.

Indien u voor uw kinderen Nederlandstalige begeleiding wilt, kan dit op aanvraag. Hieraan zijn wel meerkosten verbonden.

Prijs: 
Grotwoning met aantal personen Prijs per nacht
1 slaapkamer 2 € 80
2 slaapkamers met 1 badkamer 4 € 120
2 slaapkamers met 2 badkamers 4 € 135
3 slaapkamers 6 € 160
Meerprijs 'Acitiviteiten met en voor de kinderen' 1 kind € 45
Meerprijs Nederlandstalige kinderbegeleiding   Op aanvraag

Inbegrepen:
Elektriciteit, water, gas, bed- en badlinnen, eindschoonmaak, toegang tot internet.

Bijzonderheden:
Minimumverblijf: 2 nachten en in augustus een week.

Supplement per persoon:
Ontbijt: € 5
Halfpension: € 16,50
Volpension: € 26,50

Extra bed: € 18

Gratis:
kinderbedje

 
Ria's Blog: