Vakantiewoningen en rondreizen
in Spanje, kleinschalig en lokaal
 
Meest bekeken:
 
Home >> Themareis >> Pelgrimsreis per auto naar Santiago de Compostela

Pelgrimsreis per auto naar Santiago de Compostela

8-daagse paradorreis van León naar Santiago de Compostela

Tijdens de 8-daagse pelgrimsreis per auto naar Santiago de Compostela maakt u kennis met de gevarieerde landschappen van het Groene Spanje, met steden als Leon en Astorga en met authentieke dorpjes met burchten, abdijen en kloosters. U loopt het laatste stuk van de Camino Francés, de bekendste en drukst bezochte pelgrimsroute naar Santiago de Compostela.

Bedevaartsreis naar Santiago de Compostela

Al meer dan acht eeuwen lang gaan mensen op bedevaartsreis naar Santiago de Compostela. De massale verering van de heilige Jakobus, - een van de apostelen van Jezus -, begon in de negende eeuw, toen het graf van de heilige Jakobus werd teruggevonden op de plek waar zich het huidige Santiago de Compostela bevindt. Vrij vertaald betekent Santiago de Compostela ook Begraafplaats van de Heilige Jakobus. Het graf werd gevonden in een tijd dat de strijd van de Christenen tegen de Moren in Spanje in volle gang was. Christenen begonnen naar Santiago de Compostela te trekken om geluk en moed te krijgen in de strijd tegen de Moren. Sindsdien zijn pelgrims vanuit heel Spanje en ver erbuiten naar Santiago de Compostela op bedevaart blijven gaan. In de Middeleeuwen bracht dit veel geld op voor de plaatsen op de pelgrimsroute naar Santiago de Compostela. Deze welvaart is terug te zien in de vele kloosters, kerken en kathedralen die op de route liggen.

Overnachten in sfeervolle hotels

U zult overnachten in sfeervolle hotels, die de unieke belevenis van deze reis compleet maken.

Langer verblijf in Bilbao of Santiago de Compostela

Het is mogelijk om de reis te verlengen met een langer verblijf in Santiago de Compostela, Madrid of Bilbao (afhankelijk van uw vliegschema). Laat het ons weten bij het maken van de boeking en wij regelen het graag voor u!
 

kathedraal Leon
Gaudí's Casa de Botines in Leon
Gaudí's kathedraal en stadsmuur Astorga
Las Medulas Castillie Leon
Parador Leon
klooster Monforte de Lemos Galicië
parador Vilalba
Ferrol aan Rias Altas Galicië
parador Santiago de Compostela
kathedraal Santiago de Compostela

Plaatsen:

León - Santiago de Compastela (vliegen op Madrid of Bilbao)
huurauto
8 dagen / 7 nachten
Dagen: 

Dag 1 & 2 (zondag & maandag): León

Na aankomst in Madrid of Bilbao rijdt u in ongeveer drie uur ( 306 km vanaf Bilbao en 337 km vanaf Madrid) naar de provinciale hoofdstad León. Een belangrijke stad in zowel de Romeinse tijd als de Middeleeuwen (ten tijde van de Spaanse Reconquista), die ligt aan de bekende pelgrimsroute Camino de Santiago. Bezoek tijdens een stadswandeling door de oude binnenstad de kathedraal, de basiliek San Isidoro en het in 1893 door Gaudí onworpen Casa de Botines. En geniet in de vele barretjes van León van de overheerlijke tapas.

Dag 3 & 4 (dinsdag & woensdag): Monforte de Lemos

Op dinsdag begint dan echt de pelgrimsreis per auto naar Santiago de Compastela. U verlaat León en gaat op weg naar Astorga met zijn dikke stadswallen en twee kathedralen, -een gotische en een neogotische die ontworpen is door Gaudi-, die broederlijk naast elkaar liggen. Van hieruit gaat de pelgrimsroute verder langs schilderachtige dorpjes. En door het bijzondere natuurlandschap Las Medulas een roodkleurig berglandschap dat ontstaan is als gevolg van intensieve gouddelving in de Romeinse Tijd. Na een prachtige autorit langs de bergengtes en kloven van de  Sil rivier bereikt u tenslotte het Monforte de Lemos. De totale afstand van León naar Monforte de Lemos bedraagt 224 km.

De volgende dag heeft u de tijd om op uw gemaak de charmante plaats Monforte de Lemos te bekijken.

Dag 5 (donderdag): Vilalba

Op donderdag vervolgt u de pelgrimstocht. Via een 1300m hoge bergpas verlaat u de provincie León en gaat u de provincie Galicië binnen. U komt langs pallozas (:merkwaardige Keltische huizen met stapelmuren en rietdaken die tot voor kort nog bewoond werden maar nu een etnografische museum zijn) en door de mooiste stad Lugo, die nog steeds een Romeinse vestingmuur rond de oude binnenstad heeft liggen. Om tenslotte uit te komen in Vilalba, het eindpunt voor vandaag. Van Monforte de Lemos  naar Vilalba is het in totaal 108 km rijden. Heeft u nog zin en tijd, maak dan een wandeling door de glooiende omgeving van Vilalba.

Dag 6 (vrijdag): Ferrol

Op vrijdag rijdt u slechts 64 km. Vanuit Vilalba rijdt u door een groen glooiend heuvellandschap en langs de kust die bekend staat als de Rías Altas. De brede riviermondingen vormen een prachtig landschap van kliffen die uitlopen in zee. Tussen de verweerde rotsen liggen kreken met fijne zandstrandjes. En aan de kust liggen typische Galicische vissersdorpen, waarin huizen zijn gebouwd van graniet en de daken van leisteen. U eindigt uw bedevaartstocht vandaag in het stadje Ferrol, dat zijn naam te danken heeft aan de Ferrol rivier waar de stad langs is gebouwd, niet ver van de uitmonding in de zee. 

Dag 7 (zaterdag): Santiago de Compostela

Zaterdag zal voor velen het hoogtepunt van de pelgrimsreis per auto naar Santiago de Compostela zijn. Na 98 km komt u vandaag aan in het Noord-Spaanse pelgrimsoord, een van de grootste bedevaartsteden ter wereld. Om 12 uur wordt er iedere dag een pelgrims mis opgedragen in de kathedraal van Santiago de Compostela, die hoog boven de rest van de stad uittorent. Geniet van de bijzondere sfeer die er zeker rond de kathedraal heerst, dwaal rond door de gezellige straatjes van de oude binnenstad en smul van de visgerechten en de tarta de Santiago (ook een leuk souvenir voor thuis).

Dag 8 (zondag): Terugreis

Tenzij u nog een dag langer in Santiago de Compostela wilt blijven, is het vandaag helaas alweer tijd om terug naar Nederland te vliegen.  U rijdt naar de luchthaven van Santiago (15km) of Madrid (604 km).

Bij deze reis kunt u extra nachten bijboeken voorafgaand aan of aansluitend op deze 8-daagse pelgrimstocht per auto naar Santiago de Compostela. U gelieve dit dan bij het boeken van de reis aan ons door te geven.

Prijs: 

Prijs per persoon*  vanaf € 699,--

Toeslag halfpension p.p. € 225,--

 

Prijs*  onder boeking van 2 personen/ kamer

Inclusief:

  • 8 dagen all-inclusive huurauto (ophalen Bilbao of Madrid, terugbrengen Santiago de Compostela), incl. alle verzekeringen, band, bodem, dak- of glasschade, 2 de bestuurder, ongelimiteerd aantal kilimeters, terugbetaling eigen risico bij schade, Seat Ibiza, 4 drs of gelijkwaardig.
  • 7 hotelovernachtingen met ontbijt in 4* hotels
  • Routebeschrijving

Exclusief:

  • Vliegtickets. Als extra service kunnen wij voor u de vliegreis boeken.
  • Overige kosten

Bijzonderheden:

  • De pelgrimsreis begint altijd op een zondag.
  • De volgorde van route en hotels kan niet worden gewijzigd.
  • Deze reis is mogelijk vanaf 15 februari t/m 20 december.
 
Ria's Blog: