Vakantiewoningen en rondreizen
in Spanje, kleinschalig en lokaal
 
Meest bekeken:
 
Home >> Themareis >> Gastronomische rondreis Noord Spanje

Gastronomische rondreis Noord Spanje

Culinaire reis in het groene noorden van Spanje

Deze gastronomische rondreis Noord Spanje gaat naar het groene noorden, voor velen een onbekend gebied. Dit is jammer, want het is één van de verrassenste gebieden in Spanje. Een spectaculaire natuur en een rijk historisch verleden dat een groot aantal bijzondere monumenten als erfenis herbergt. Het Noorden heeft de zee, de Atlantische Oceaan, en de bergtoppen van de Picos de Europa. En naast dit alles is er ook een enorme culinaire variatie van hoog niveau.

De bakermat van de Spaanse keuken: Noord-Spanje

Het noorden van Spanje wordt gezien als de bakermat van de Spaanse keuken en is een ideale streek voor levensgenieters en fijnproevers. Nergens anders in Spanje zijn er zoveel restaurants met één of meer Michelinsterren. Voor de liefhebbers van gastronomie is het een must om hier de smaakpapillen te prikkelen. Tijdens deze reis kunt u ook nog uitgebreid wijn proeven in de Rioja.

Gastronomie en Cultuur gaan hand in hand

Ook cultuurliefhebbers kunnen tijdens deze bijzondere reis hun hart ophalen in o.a. het Guggenheim museum in Bilbao en het middeleeuwse stadje Santillana del Mar met de naastgelegen Altamira grotten. Onderweg kun je een aantal lichte wandelingen maken.

Reisschema

Met deze gastronomische rondreis Noord Spanje hebben wij voor u een selectie gemaakt uit zeer afwisselende accommodaties. Van een landelijk gelegen hotel (agrotoerisme) tot een luxe 5* parador hotel die ieder voor zich de sfeer en gastronomische variëteit van de streek weergeven.

Gugenheimmuseum Bilbao
Gereacht sterrestaurant Casa Marcial
Pinxtos Bilbao
Baai San Sebastian
Gerecht sterrestaurant Arzak
gletjermeer Picos de Europa
Wijngaard in La Rioja
Casa de los Botines in León
Kazen Asturias
10 dagen / 9 nachten
Prijs: 
Prijzen 2016 Prijs per persoon*  
1 maart - 28 maart € 849  
29 maart  - 5 april € 899  
6 april - 30 juni € 849  
1 juli - 31 juli € 849  
1 augustus - 31 augustus € 899  
1 september - 2 november € 849  
     
     
     
* bij boeking van minimaal 2 personen; de genoemde prijzen zijn vanaf prijzen en afhankelijk van beschikbaarheid en prijs op het moment van boeking

Inclusief:

 • 9 overnachtingen op basis van logies en ontbijt, bij genoemde hotels of gelijkwaardig
 • diner: Casa Rural in de Picos de Europa (inclusief water en wijn)
 • autohuur: Autotype of gelijkwaardig: BB Seat Ibiza inclusief alle verzekeringen, geen eigen risico. Indien u een ander autotype wenst kan dat natuurlijk ook. Hiervoor kan een meerprijs gelden.
  Deze reis kan uiteraard ook zonder huurauto geboekt worden. Vraag ons naar de prijs die dan van toepassing is.
 • culinaire informatie: u ontvangt uitgebreide culinaire informatie over eten en drinken in Spanje evenals een variatie aan recepten van typische streekgerechten van de streken  die worden bezocht
 • routeboek: U ontvangt een uitgebreid routeboek voor uw rijroute. Deze bevat suggesties van de te rijden routes, met aanwijzingen en toeristische tips voor onderweg, informatie over de VVV kantoren met adressen en openingstijden, musea, suggesties voor bars en tapasbars en taveernes in San Sebastián, openingstijden
 • gratis reservering bij:  Restaurant Arzak, Casa Marcial, Akélare en El Corral del Indianu.

Exclusief:

 • vliegreis. Wij kunnen altijd een vliegreis voor u reserveren als u dat liever niet zelf doet.
 • reis- annuleringsverzekering
 • fooien
 • maaltijden behalve de maaltijd in het CASA Rural in de Picos de Europa.

Informatie over openingsdagen restaurants

Wilt u boeken en dineren in Restaurant Arzak en Casa Marcial? Houdt u er dan rekening mee dat deze restaurants zijn gesloten op zondagavond, maandag en dinsdag en dat u ruim op tijd moet zijn om er in de door u gewenste periode te kunnen reserveren.
Bij sluiting van de genoemde restaurants kunnen wij als alternatief andere en eveneens gerenommeerde Michelinsterren restaurants aanbieden.

Reisinformatie

Indien geen restaurantreserveringen van toepassing zijn, kan de reis iedere dag van de week gestart worden. Houdt u er rekening mee dat het Guggenheimmuseum, Museo Haro,  en Altamira op maandag gesloten zijn. Bij deze reis kunt u overal een extra dag bijboeken mits hierdoor het programma niet in de war loopt. De reis kan ook in omgekeerde rijroute geboekt worden.

 
Ria's Blog: