Vakantiewoningen en rondreizen
in Spanje, kleinschalig en lokaal
 
Meest bekeken:
 
Home >> Themareis >> Fotoreis naar het onbekende Andalusië

Fotoreis naar het onbekende Andalusië

All-in fotoreis naar het magische Andalusië

Deze fotoreis naar het onbekende Andalusië brengt u naar verschillende en zeer gevarieerde landschappen, steden en dorpen. De enorme kleurcontrasten zijn spectaculair. Tijdens uw verblijf logeert u in een grotwoning in Guadix, wat een bijzondere ervaring op zich is. U ervaart er de natuur in één van zijn bijzondere verschijningsvormen!

Tijdens deze reis is overal voor gezorgd. Dit maakt dat u zich volledige kunt richten op het doel van deze reis, namelijk het bezig zijn met fotografie. Het verblijf is op basis van ontbijt, lunch en avondeten. De excursies worden verzorgd door deskundigen op het gebied van fotografie. Ook voor het vervoer is gezorgd. Dit concept zorgt ervoor dat de fotografie centraal kan staan tijdens deze bijzondere reis voor fotografieliefhebbers.

Al Andalus Photo Tour

Deze bijzondere reis is tot stand gekomen in samenwerking met Al Andalus Photo Tour. De reis wordt begeleid door 2 gidsen-fotografen met een enorme passie voor fotografie en een grote kennis van en liefde voor het Andalusische landschap.

Dit landschap heeft een grote aantrekkingskracht door zijn bijzondere verschijningsvormen. Ongekende woestijnlandschappen, ongerepte vulkanische kusten en stranden, besneeuwde bergen, uitgestrekte  bossen met prachtige herfstkleuren, spectaculaire rotslandschappen, rivieren en meren en een bezienswaardig flora en fauna. Dit en het omvangrijke geologisch en archeologisch erfgoed  de ingrediënten van onze rondreis.

Fotogeniek Andalusië

De fotoreis naar het onbekende Andalusië richt zich op het oosten van dit gebied dat in Zuid-Spanje ligt. Het is een gebied met prachtige gevarieerde landschappen zoals een uniek en onbekend woestijngebied, wat, omringd door vijf hoge, veelal met sneeuw bedekt bergketens, een verbazingwekkend contrasterend landschap vormt. We gaan ook naar de  prachtige ongerepte vulkanische stranden van Cabo de Gata, Toscana-achtige agrarische landschappen, verlaten “berber achtige” bergdorpen en natuurlijk naar de Sierra Nevada. Spectaculair is het rotsdoolhof van el Torcal de Antequera. Ook een bezoek aan de interessante stad Granada staat op het programma.

Mix van natuur, cultuur en fotografie

Deze reis voert ons door de meest gevarieerde en gecontrasteerde landschappen op routes die beginnen waar de wegen van de reisbrochures eindigen, een intense natuurbeleving met een mix van cultuur, fotografie, natuur en etnografie. De reis is erop gericht de deelnemers naar de meest bezienswaardige plaatsen van deze landschappen te brengen, op de meest spectaculaire en fotogenieke momenten.

Cuevas la Granja, standplaats tijdens fotoreis
Cabo de Gata
Fotoreis Andalusië, najaar
Het Alhambra tegen de Sierra Nevada
El Torcal
Sierra de Baza
El Torcal
Tijdens cursus
Sierra Nevada
Woestijn van Guadix
Woestijn van Guadix
Sierra Nevada, hefstpracht
Sierra Nevada
8 dagen / 7 nachten
Dagen: 

Dag 1

Aankomst op de luchthaven van Málaga. Transfer naar de comfortabele grotwoningen van Cuevas la Granja in Benalua de Guadix.

Dag 2

Cabo de Gata

Bezoek aan het ongerepte vulkanische strand van het natuurpark Cabo de Gata, met prachtige stranden en rotskusten, pittoreske vissersdorpen, zoutpannen en vele vogelsoorten. Cabo de Gata staat op de Unescolijst van Biosfeerreservaten.

Dag 3

Sierra de Baza

Vandaag gaan we nar de indrukwekkende hooglanden van de Sierra de Baza met eeuwenoude pijnbomen en verlaten 'berberachtige' dorpen.

Dag 4

Granada en het Alhambra

Bezoek aan de prachtige Moorse stad Granada. Vrije tijd en een optioneel bezoek aan het Alhambra. Het Alhambra staat op de Werelderfgoedlijst van de Unesco. Begeleide stadswandeling door de Moorse wijken van het historisch centrum.

Dag 5

Sierra Nevada

Deze reis brengt u vandaag naar de Sierra Nevada, met haar diepe valleien, indrukwekkende uitkijkpunten, uitstrekte bossen en de met sneeuw bedekte hoogste bergtoppen van Spanje. De Sierra Nevada is een Unesco Biosfeerreservaat.

Dag 6

El Torcal de Antequera

Het fotogenieke El Torcal de Antequera staat voor vandaag op de agenda. Dit grote kalkstenen doolhof met fantasmagorische rotsvormen is indrukwekkend en verrassend door de bijzondere en spectaculaire rotsformaties.

Dag 7

Woestijn van Guadix

Op deze laatste volle dag van deze reis gaan we naar de uitgestrekte en verborgen Woestijn in Guadix met zijn verrassende contrastrijke landschappen.

Dag 8

Ontbijt. Terugreis naar de luchthaven van Málaga voor de vlucht naar Nederland.

De excursies:

 • worden begeleid door Peter Manschot (Al Andalus Photo Tour), jarenlang woonachtig in Andalusië en auteur van 5 fotoboeken over Andalusië (www.petermanschot.com)
 • zijn geschikt voor alle niveau's
 • kunnen in een andere volgorde worden uitgevoerd bijv.. onder invloed van weersomstandigheden
 • kunnen op uw verzoek wijzigen. Graag maken wij voor u een programma waarin de wensen van uw groep worden opgenomen.

Deze reis gaat door bij een minimum van 7 deelnemers. Zes weken voor vertrek wordt beslist of de reis doorgaat.

 

Prijs: 
Prijs per persoon € 1.499,--
Supplement 1 persoons kamer € 120,--

Reisdata 2015

Reisdata 2016

1 november - 8 november

7 februari - 14 februari

   

De prijs is inclusief:

 • vlucht van Amsterdam naar Malaga en v.v.
 • 7 overnachtingen in grotwoning
 • ontbijt
 • lunch
 • diner
 • transport in Andalusië zowel transfers vanaf en naar vliegveld als tijdens de excursies
 • Nederlandse reisleiding - gids - landschapsfotograaf

Exclusief:

 • consumpties
 • reisverzekeringen
 • fooien
 • opties zoals een bezoek aan het Alhambra.
 
Ria's Blog: