Vakantiewoningen en rondreizen
in Spanje, kleinschalig en lokaal
 
Meest bekeken:
 
Home >> Themareis >> Fly-drive ‘Natuurparken Andalusië’

Fly-drive ‘Natuurparken Andalusië’

Andalusië heeft veel meer te bieden dan alleen strand en mooie grote steden. 'Natuurparken Andalusië' is een reis die u bij de overweldigende natuur van Zuid Spanje brengt. Vooral de provincie Granada heeft patent op prachtige natuurgebieden zoals de Cabo de Gata, de Sierra Nevada, de woestijn van Guadix en de Sierra de Baza.

In de provincie Almería, ligt het Nationaal Park Cabo de Gata, het grootste beschermde kustgebied in Andalusië, gelegen in het meest droge gebied van Europa. Het gebied kenmerkt zich door bijzondere rotskusten en pittoreske vissersdorpen. De Sierra Nevada is één van de hoogste bergketens in Europa. De Mulhacén (3482 meter ) is de hoogste top  op het vasteland van Spanje. De Sierra Nevada staat op de lijst van Biosfeer Reservaten van de Unesco. Ook dichtbij ligt de woestijn van Guadix met de bijzondere vormen en kleuren. Of ontdek de Sierra de Baza met zijn verborgen verlaten dorpjes. Op iets meer dan een uur rijden ligt het bijzondere natuurfenomeen El Torcal, een bezoek en wandeling meer dan waard.

Voor een dag cultuur rijdt u vanaf uw standplaats binnen een uur naar Granada. Hier kunt u het Alhambra bezoeken en ronddwalen in de voormalige Arabische wijk Albaicín.

Hoe kunt u deze natuurgebieden en Granada beter leren kennen dan met een verblijf in een grotwoning in het dorp Gaudix de Benalúa? U heeft hier uitzicht op de toppen van de Sierra Nevada en de groene vlakten vol fruitbomen. In en rond het dorp zijn nog vele grotwoningen te zien, uitgegraven in het vaste en ondoordringbare tufsteen. De grotten zijn even comfortabel als gewone huizen en hebben hun eigen klimaatbeheersing.

Het grottencomplex bestaat uit 18 gerestaureerde grotwoningen op wat in het begin van de vorige eeuw een boerenbedrijf was. Er is een restaurant met streekgerechten en een zwembad. Zoekt u een vakantie in een bijzondere ambiance? Dan is deze fly-drive 'Natuurparken Andalusië' echt iets voor u.

Plaatsen:

Benalúa de Guadix
vliegtuig, huurauto
8 dagen / 7 nachten
Prijs: 
8 dagen / 7 nachten Vanaf € 759,--

De reis is inclusief:

  • Verblijf en ontbijt in grotwoning (hotel) in Gaudix de Benalúa
  • Vliegreis inclusief toeslagen en luchthavenbelasting
  • Autohuur: Honda Jazz, ongelimiteerd aantal kilometers, 100% verzekerd, geen eigen riscio (2 personen)
  • Prijs: vanaf € 759,-- p.p. o.b.v. 2 personen

 

Dag van vertrek naar eigen keuze.

 
Ria's Blog: