Vakantiewoningen en rondreizen
in Spanje, kleinschalig en lokaal
 
Meest bekeken:
 
Home >> Themareis >> De Ronde van Spanje, 'La Vuelta' per auto

De Ronde van Spanje, 'La Vuelta' per auto

Voor alle liefhebbers van de Ronde van Spanje, La Vuelta, is deze reis samengesteld. Niet om de ronde zelf te fietsen maar wel om een groot deel van Spanje te ontdekken waarbij iedere dag dat u zich verplaatst, wordt gevolgd door een 'rustdag'.

Net als de wielrenners die deelnemen aan de Ronde van Spanje, rijdt u door steden en karakteristieke dorpen, gelegen in een ongerept achterland dat rijk is aan cultuur en traditie en waar in verscholen gehuchten de tijd lijkt te hebben stilgestaan.

Hier maakt u de fiestas mee, processie, het vuurwerk en kunt u genieten van de gastronomische keuken, een belangrijke element in het dagelijks bestaan van de lokale bevolking. Het rijke erfgoed kenmerkt zich door Romeinse aquaducten, Mosarabisch en pre-Romaanse monumenten, kerken en kathedralen in gotische- en barokstijl, kastelen en paleizen en vele andere historische gebouwen.

Artistieke bezienswaardigheden

De route die wij voor u hebben uitgezet staat er garant voor dat u uw hart kunt ophalen aan culturele en artistieke bezienswaardigheden. Zo gaat u naar Madrid, Salamanca en rijdt u een traject van de beroemde bedevaartroute van de Camino Santiago de Compostela. De route gaat ook naar Oviedo, León en Segovia, terwijl u onderweg door afwisselende natuurschoon rijdt.

Spaans natuurschoon

Zo brengt de Ronde van Spanje u naar de droge vlakten van Centraal Spanje en de groene heuvelruggen en vruchtbare valleien van Galicië.  In het noorden reist u via de grillige ruige kustlijn van de Cantabrische Zee, met tussen de rotsen ingeklemde zandstrandjes en verborgen vissersplaatsjes, verder naar de imposante bergmassieven van de Picos de Europa en Cordillera Cantábrica.

Deze vuelta kan moeiteloos uitgebreid worden met een extra 'rustdag' op één van de plaatsen die u aandoet. Ook kunnen we de route verlengen als u de tijd heeft voor een langere reis.

Kust Cantabrië
Picos de Europa
Cordillera Cantabria
Molinaseca
Molinaseca
Montaña de Bierzo
Processie in Lugo
Cudilllero, Asturias
Iglesia Santa Maria Aranco (Oviedo)
Casa Lis, Salamanca
Alcazar Segovia
Avila
15 dagen / 14 nachten
Dagen: 

Dag 1 en 2.  Madrid

Madrid, de bruisende hoofdstad van Spanje die nooit lijkt te slapen, heeft een veelzijdige schoonheid die erom vraagt te worden ontdekt. Vanuit uw hotel nabij het stadscentrum Puerta del Sol, waaiert de stad zich voor u uit. Via de Gran Vía en Plaza de la Cibeles kunt u een “Paseo del Arte” maken met bezoeken aan het beroemde Museo del Prado, Centro de Arte Reina Sofia met o.a. Picasso’s Guernica en het Palacio Villahermosa, dat een imposante collectie kunstwerken bevat, verzameld door de Thyssen-Bornemisza familie. Uiteraard mag een bezoek aan het Palacio Real, het koninklijk paleis niet ontbreken en is een kijkje in de vele kerken en de minder bekende kloosters Convento de las Descalzas Reales en Convento de la Encarnación zeker de moeite waard. Na zoveel indrukken neerstrijken voor een churros y chocolate op een van de vele terrasjes aan de Plaza Mayor, het oude plein daterend uit de tijd van Philips II, of in de vele nauwe straatjes genieten van een tinto met tapas in een van de vele mesones. Zondag in Madrid mag u de Rastro vlooienmarkt niet missen waar de gekste dingen te koop zijn.

Accommodatie: Hotel 2 +. Het Het geselecteerde hotel op zo' n 200 meter van de Puerta del Sol. Het hotel heeft een restaurant, bar en salon.

Dag 3 en 4. Madrid - Salamanca (195 km)

Op weg naar Salamanca passeert u San Lorenzo de El Escorial, een imposant paleis-kloostercomplex dat in opdracht van Philips II werd gebouwd en waar de koning zijn laatste levensjaren in stilte doorbracht. In het Pantheón de los Reyes liggen sindsdien nagenoeg alle koningsparen van Spanje begraven. U verlaat de Comunidad de Madrid en rijdt Castilla León binnen op weg naar de ommuurde stad Avila. De muralla, een enorme vestingmuur met acht monumentale poorten en 88 torens, werd gebouwd in de 11e en 12e eeuw door Moren en Christenen die beurtelings de stad veroverden. Binnen de stadsmuren klepperen de ooievaars op hun nesten die de torens van de kathedraal en elegante Basilica de San Vicente sieren.

Vervolgens door naar de zandkleurige oude universiteitsstad Salamanca met de beroemde Plaza Mayor.  De stad biedt zo’n groot historisch aanbod dat u eigenlijk het beste kunt “verdwalen” om al het fraais dat deze stad te bieden heeft te ontdekken. Een must is echter een bezoek aan de universiteit, de Gotische kathedraal met schitterende in barokstijl versierde houten koorbanken en natuurlijk de Casa de las Conchas, een schitterende zandstenen mansion met een voorgevel vol stenen schelpen. De vele studenten die de stad telt zorgen dat deze monumentale stad vol leven is met vele gezellige taveernes, bars en restaurants.

Accommodatie: U verblijft in Salamanca twee nachten in een comfortabel 3 sterren hotel.

Dag 5 en 6. Salamanca – Molinaseca (315 km.)

De tocht die u vandaag te wachten staat voert eerst langs de steden Zamora, vooral bekend om haar kathedraal uit de 12e eeuw en Astorga, eens een belangrijk station langs de Ruta de la Plata en handelsroute van wat de Maragatería wordt genoemd. Van het door de Romeinen aangelegde wegennet werd indertijd dankbaar gebruik gemaakt  door pelgrims op weg naar Santiago. Bezoeken aan de gotische kathedraal en de ernaast gelegen neogotische kathedraal van Gaudi, zijn zeker de moeite waard.  De pittoreske route van El Camino voert u langs hoogtepunten van de beroemde pelgrimsroute en een aantal goed geconserveerd gebleven schilderachtige dorpjes.  Intensieve gouddelving heeft het landschap omgetoverd in een markant roodkleurig berglandschap. Interessant is een bezoek aan de “pallozas” nog immer bewoonde Keltische nederzettingen in de bergen.

Accommodatie: U verblijf twee nachten in de sfeervolle posada 3* in het plaatsje Molinaseca.

Dag 7 en 8. Molinaseca - Santiago de Compostela  (193 km.)

Door de “hemelpoort” zoals de pelgrims de bergpas van de hooglanden Pedrafito do Cebreiro noemen die de natuurlijke grens vormt tussen de provincies León en Galicië, naar de mooie stad Lugo voor een wandeling over de door de Romeinen gebouwde vestingmuur die rond de oude binnenstad ligt. Voordat u Palas de Rei binnenrijdt met het fort Castillo de Pambre, kunt u een bezoek brengen aan het oude “Santiago” kerkje en klooster van Vilar de Donas, waar zich in de 12e eeuw de Ridders van Santiago installeerden. In het kerkje bevinden zich nog enkele graftombes van de Ridders. Via het oudste kruis langs de bedevaart route rijdt u Santiago de Compostela binnen, een van de mooiste steden van Spanje en vol mystiek, waar mensen uit de hele wereld samenkomen. Op de Praza do Obradoiro staat de indrukwekkende kathedraal, die volgens de legende de stoffelijke resten van Apostel Jacobus in de crypte herbergt. Het ernaast gelegen museum bevat vele kunstschatten. In de gezellige binnenstad vol middeleeuwse gebouwen en monumenten kunt u op uw gemak genieten van de rijkdom aan cultuur en kleurrijke marktjes.

Accommodatie: Logies in de oude binnenstad in een charmant hotel, een voormalig patershuis met patio en een heerlijke tuin die uitkijkt op het San Francisco klooster.

Dag 9 en 10. Santiago de Compostela - Oviedo (250 km.)

Na het ontbijt rijdt u richting de kust van de Atlantische Ocean en kruist de brede delta van de getijrivier EO voordat u het Prinsdom van Asturië binnenrijdt. De weg voert langs diverse vissersplaatsjes zoals Tapia en Luarca met mooie baaien en witte zandstranden. In Coaño kunt u een bezoek brengen aan de overblijfselen van een Keltisch dorp alvorens af te dalen naar Cudillero, een van de meest pittoreske vissersdorpjes van Asturië, dat tegen de heuvels van de Sierra de los Ventos is gebouwd. Via een slingerweg door de groene heuvels van het achterland rijdt u Oviedo binnen, eens de hoofdstad van Spanje (9e eeuw) en nu de bestuurlijke en culturele hoofdstad van het Prinsdom.  De oude kleurrijke binnenstad vol pleintjes en terrasjes, herbergt naast fraaie monumenten ook veel kunstwerken. Een bezoek aan de kathedraal San Salvador en de er naast gelegen kapel Cámera Santa, die naar men zegt, s’werelds grootste schat aan Christelijke Relikwieën bevat waaronder één van de lijkwaden van Christus is zeker aan te raden. Oviedo is gelegen aan de voet van de berg Naranco waarop de pre-Romaanse monumenten Santa María de Naranco en San Miguel de Lillo staan. Beide behoren tot het Werelderfgoed van UNESCO.

Accommodatie: twee nachten logies in hotel 4* in het centrum van Oviedo.

Dag 11 en 12. Oviedo - Leon  (220 km.) 

Vanuit Oviedo rijdt u naar het bergstadje Cangas de Onís met de Romeinse Brug welke aan de voet van de indrukwekkende bergketens van het Nationale Park Picos de Europa ligt. Uiteraard mag een tocht naar de hoog in de Picos gelegen bergmeren Enol en La Ercina niet ontbreken en onderweg passeert u het allerbelangrijkste heiligdom van Asturië, de grot en basiliek van Covadonga van waaruit in de 8e eeuw de “Reconquista” tegen de Moren werd ingezet. U vervolgt de tocht die eerst door een nauwe kloof langs schilderachtige bergdorpjes omhoog voert om de bergpas Puerto del Pontón over te gaan waarna u in de provincie León uitkomt. Langs schitterend gelegen stuwmeren rijdt u door een wat minder robuust berglandschap naar de stad León, in de vroege middeleeuwen de hoofdstad van Spanje nadat de Moren uit het noorden waren verdreven, strategisch gezien beter in de strijd lag. De imposante Romaansgotische kathedraal is vooral beroemd door het licht dat een schouwspel veroorzaakt door de zonnestralen die de kleurrijke gebrandschilderde ramen oplichten. De basiliek San Isidoro, de San Marcos Monasterio en het door Gaudi ontworpen “Casa de Botines” zijn eveneens een bezoek waard.

Accommodatie: U verblijft in een centraal gelegen drie sterren hotel in centrum van de stad.

Dag 13 en 14. León - Segovia (280 km.)

Na het ontbijt reist u zuidelijk richting en rijdt u over het desolate Centraal Plateau richting de heuvels rond de stad Segovia waar u bij aankomst direct het monumentale Romeinse aquaduct ziet liggen dat de hele stad domineert. U heeft voldoende tijd voor bezoeken aan de vele bezienswaardigheden die op het lijstje staan. Het schitterende Alcázar met torens die zelfs door Walt Disney zijn gekopieerd, de gotische kathedraal en natuurlijk de kerk van Vera Cruz die in opdracht van de Ridders van de Tempeliers was gebouwd en een hoeveelheid andere interessante kerken en kloosters die te ver voeren om allemaal te noemen.

Accommodatie: U verblijft twee nachten in deze prachtige stad in een 3-sterren hotel dat uitkijkt op het imposante aquaduct.

Dag 15. Segovia - Luchthaven Madrid (100 km.)

Alweer de laatste dag van deze rondreis. U rijdt terug naar de luchthaven van Madrid om uw huurauto in te leveren en terug te keren naar Amsterdam.

Prijs: 

De prijs is vanaf € 1099,-- per persoon onder boeking van 2 personen / kamer

Toeslag van € 41 per nacht / persoon bij een verblijf in Salamanca:

  • 29-03/05-04
  • 15-08/16-08
  • 05-09/19-09

Inclusief:

  • 15 dagen all-inclusive huurauto (ophalen en terugbrengen in Madrid), incl. alle verzekeringen, band, bodem, dak- of glasschade, 2- de bestuurder, ongelimiteerd aantal kilometers, terugbetaling eigen risico bij schade, Seat Ibiza, 4 drs of gelijkwaardig.
  • 14 hotelovernachtingen met ontbijt in 2*, 3*,4* charmehotels, centraal gelegen.
  • Routebeschrijving

Exclusief:

  • Vliegtickets. Als extra service kunnen wij voor u de vliegreis boeken.
  • Reis- annuleringsverzekering
 
Ria's Blog: