Vakantiewoningen en rondreizen
in Spanje, kleinschalig en lokaal
 
Meest bekeken:
 
Home >> Spanje Blog >> Spectaculaire wandelroutes op La Palma

Spectaculaire wandelroutes op La Palma

Wandelen op La Palma; een diversiteit aan landschappen

Het Spaanse eiland La Palma is het groenste en meest noord-westelijke eiland van de Canarische Eilanden. In 2002 werd het eiland door UNESCO verklaard tot "Wereld Reservaat van de Biosfeer", vanwege de enorme diversiteit aan landschappen op La Palma: diepe ravijnen met hoge kliffen (in het noorden), kleine strandinhammen, vulkanische landschappen (in het midden en zuiden), laurierbossen (in het noord-oosten), pijnboombossen en landbouwgronden.

De beste manier om de spectaculaire en afwisselende natuur van La Palma te beleven is te voet. Met een netwerk van 1.000 km aan gemarkeerde wandelpaden is La Palma een waar paradijs voor wandelliefhebbers. De wandelpaden zijn paden die eeuwenlang gebruikt zijn geworden door de “Palmeros” (=bewoners van La Palma) om van het ene dorp naar het andere te komen.

Populaire wandelroutes op La Palma

De vulkaanroute

De vulkaanroute is misschien wel de meest spectaculaire en indrukwekkende route op La Palma. Niet alleen vanwege het uitgestrekte vulkaanlandschap, maar ook vanwege de indrukwekkende uitzichten die je vanaf een bergkam van bijna 2.000 meter hoog hebt op de twee bergen van La Palma. De route is 19 km lang en loopt van Refugio el Pilar naar Fuencaliente en voert langs kraters en vulkaanranden. Geoefende wandelaars doen 6 tot 7 uur over deze route.

 
Fuencaliente -Volcan Teneguia

Wandelroutes door erosiekrater Caldera de Taburiente

De Caldera de la Taburiente is met een diameter van acht kilometer en een diepte van 1500 tot 2000 meter één van de grootste erosiekraters ter wereld! Hij bevindt zich in het midden van het eiland La Palma en opent zich in de richting van het westen door middel van een diepe kloof: de “Barranco de Las Angustias” (=Kloof van de Doodsangsten). De “Roque de Los Muchachos” (=Rots van de jongens) is het hoogste punt van de krater en tevens van La Palma en ligt op een hoogte van 2426 meter boven de zeespiegel. Er zijn verschillende wandelroutes langs en door de Caldera krater. Bijvoorbeeld wandelroute PR LP 13, een gemakkelijke wandeling van 1 tot 2 uur. Of een deel van de GR 131, die over de rand van de krater voert.

 
Caldera de Taburiente

Laurierboswandeling van Marcos en Cordero

La Palma is een van de weinige plaatsen in Europa waar nog laurierbossen te vinden zijn. Deze bevinden zich in het noorden en noord-oosten van La Palma en zijn ontstaan  door een constante aanvoer van vochtige lucht (de passaatwolken) tegen de steile en hooggelegen hellingen. Er zijn verschillende laurierboswandelingen. Eén van de meest populaire wandelroutes op La Palma voert door de laurierbossen van Marcos en Cordero. Het is een prachtige wandeling van 4 tot 5 uur (afstand: 12 km.) naar de belangrijkste waterbronnen van La Palma (door 13 tunnels langs het waterkanaal) en naar het laurierbos Los Tilos.

 
Bosque de los Tilos

Wandeltips:

  • Ga niet alleen wandelen.
  • Draag schoenen met een goed profiel. 
  • Blijf op de paden.
  • Neem genoeg water mee.
  • Neem een mobile telefoon mee.
  • Neem extra kleren mee voor als het koud wordt of gaat regenen.

Overnachtingsmogelijkheden

Het andere Spanje heeft voor u een selectie gemaakt van sfeervolle en mooi gelegen vakantiewoningen op La Palma.

Meer informatie

Meer informatie over wandelroutes op La Palma vindt u op de website lapalma-wandelen.nl. Een andere goede website is wandelen.lapalma-rural.com/.

 
Ria's Blog: