Vakantiewoningen en rondreizen
in Spanje, kleinschalig en lokaal
 
Meest bekeken:
 
Home >> Spanje Blog >> Magisch Andalusië, een walhalla voor fotografen

Magisch Andalusië, een walhalla voor fotografen

Andalusië is een uitgestrekte regio in Zuid-Spanje met een zeer divers natuurlijk landschap, eeuwenoude steden met Moorse invloeden en talrijke idyllische witte bergdorpen. Een omgeving met ontelbare plekken die je graag voor altijd wilt vastleggen. In betoverende plaatjes van fotogeniek Andalusië. Samen met de landschapsfotografen Walter Spoor en Peter Manschot heeft Het Andere Spanje de 8-daagse fotoreis "Magisch Andalusië" georganiseerd.

Betoverende natuur

Besneeuwde top Sierra Nevada in de schemering
Sierra Nevada, foto Peter Manschot

Het Andalusische landschap is rijk aan een grote diversiteit aan betoverende natuur. Zo bevinden zich er de Sierra Nevada en de uitgestrekte olijfbomenlandschappen. Maar je vindt er bijvoorbeeld ook een woestijn in de provincie Granada, zoutvlaktes in natuurpark Cabo de Gata, bizarre rotsformaties in de provincie Málaga of uitgestrekte vogelwaadplekken in natuurprak Doñana. En verlaten berggebieden als La Alpujarra met kronkelwegen, witte bergdorpjes, rust en authenticiteit.

Betoverende Andalusische cultuur

De woestijn van Gaudix
Woestijn van Guadix, foto Natuurinfoto

Te midden van deze betoverende Andalusische natuur liggen steden die rijk zijn aan een mix van Arabische, Joodse en Christelijke culturen. Er zijn veel sporen van de Arabische cultuur terug te vinden, omdat Andalusië ruim 700 jaar bewoond is geweest door Arabieren. Zij bouwden indrukwekkende gebouwen (het Alhambra in Granada is misschien het best bewaarde voorbeeld hiervan), legden slimme watersystemen aan (die nu nog op het platteland gebruikt worden), zorgden voor publieke baden (: Arabische baden, of in het Spaans: baños árabes) en meer. De Arabische wortels zijn terug te vinden in oa. de steden Granada, Córdoba en Sevilla. En in de witte dorpjes met smalle straatjes, in de bergen van Andalusië.

Ontdek Andalusië op een andere manier via een fotoreis naar Andalusië

Fotografen zien landschappen en plaatsen vaak met heel andere ogen. Zij hebben op een speciale manier oog voor detail, weten de mooiste lichtinvallen te vinden etc. Wilt ú Andalusië op een andere manier ontdekken en spectaculaire foto’s maken? Ga dan mee op de 8 daagse Fotoreis "Magisch Andalusië". Deze bijzondere reis, van 1 - 8 november 2015  is tot stand gekomen in samenwerking met Al Andalus Photo TourNatuurinfoto en Het Andere Spanje. De reis wordt begeleid door 2 gidsen-fotografen met een enorme passie voor fotografie en een grote kennis van en liefde voor het Andalusische landschap.

Tijdens deze fotreis naar Andalusië gaat u naar de meest  betoverende plekken in bekend én onbekend Andalusië. Wij zorgen voor alles, zodat u zich alleen nog maar hoeft te focussen op het maken van betoverende plaatjes in Andalusië…

 
Ria's Blog: