Vakantiewoningen en rondreizen
in Spanje, kleinschalig en lokaal
 
Meest bekeken:
 
Home >> Spanje Blog >> Kindervakantie op boerderij in Catalonië

Kindervakantie op boerderij in Catalonië

Alweer een maand geleden waren we met onze kinderen op vakantie in Spanje, waar we een unieke kindervakantie in de binnenlanden van Catalonië hebben beleefd. Een vakantie die ik graag met jullie wil delen. En die ik van harte aan kan bevelen aan gezinnen die houden van rust, bergen en natuur. En van kleine authentieke dorpjes.

Logeren bij de boer

Tijdens onze kindervakantie op boerderij in Catalonië in de binnenlanden van Catalonië logeren we bij de boer! Maar dan wel in ons eigen vakantiehuis natuurlijk, dat op het terrein van de boerderij ligt. Om ons heen lopen paarden en koeien. En twee hele lieve honden waar onze meiden meteen na aankomst al vriendjes mee worden. Het is werkelijk een klein paradijs in de bergen! Papa en mama genieten in volle teugen van de rust en de overweldigende uitzichten. Terwijl de meiden hun geluk niet opkunen bij alle dieren op de boerderij. Helaas is het nog net niet warm genoeg om te zwemmen. Anders hadden we ook nog weg kunnen dromen in ons privé-zwembad bij het vakantiehuis…

De charmante plaats Berga

Casa de La Patum Berga

Vanaf het vakantiehuis heb je uitzicht op de charmante plaats Berga. Binnen 10 minuten rijden zijn we in de oude stadskern ervan. Berga is een kleine plaats aan de voet van de Serra de Queralt die dateert uit de twaalfde eeuw en die gebouwd is rondom het kasteel van Berga. Door een oude stadspoort komen we de casco antiguo binnen en kan de ontdekkingstocht door de smalle straatjes van Berga en langs het verleden van Berga beginnen.

Tips voor bezoek aan Berga

  • Parkeer de auto buiten de stadskern, op de parkeerplaats tegenover restaurant La Cabana. Van hieruit is het nog maar twee minuten lopen.
  • Het verleden van Berga ontdekt u op de beste manier als u de route Un tomb per Berga (=een wandeling door Berga) volgt. U vindt de route op de website van Turisme Berga. Of u kunt de gedrukte route afhalen bij de plaatselijke VVV aan de Carrer del Angels 7.
  • Proef de Catalaanse keuken in het fantastische innovatieve restaurant La Cabana. Het menù diari (=menu van de dag) kost ca. €15,- per persoon en is werkelijk fantastisch.
  • Bezoek het casa de la Patum (=Patum huis) in het museo del circo. Het Patum huis is eigenlijk niet meer dan een zaal met achter glas de kostuums die ieder jaar worden gedragen tijdens het La Patum festival. Een uniek festival dat zelfs op UNESCO’s Werelderfgoedlijst staat. In de zaal wordt een film over het festival getoond die u een prachtige indruk geeft van dit bijzondere festival.

Serra de Queralt

wandelroutes Serra de Queralt Catalonië; foto Spainmadeforyou

Vanuit het vakantiehuis kan men prachtige korte en lange wandelingen maken. Wij maken met de kinderen een korte wandeling naar een grot net boven het vakantiehuis. En we gaan op verkenning uit in de Serra de Queralt, die we vanaf het vakantiehuis al zien liggen. In de bosrijke en bergarchtige omgeving van de Serra de Queralt zijn verschillende wandelroutes aangegeven. Onder meer naar de Romaanse kerk Sant Pere de Madrona en het klooster Sanctuario de Queralt. En langs de rivier Riera de Metge die door dit natuurgebied stroomt liggen verscheidene picknickplekken, een speeltuin en een restaurant.

Middeleeuwse stad Vic

Plaza Mayor Vic Catalonië; foto Spainmadeforyou

Op weg naar Berga stoppen we in de Middeleeuwse stad Vic (in het Spaans: Vich), die een van de best bewaarde middeleeuwse stadscentra heeft en die een bezoek meer dan waard is. Ook met kinderen. Aan alles is nog te merken dat Vic vroeger een belangrijke en voorname stad is geweest.

Tips voor bezoek aan Vic met kinderen

  • Bezoek de prachtige Plaça Major (=hoofdplein) van Vic. In het midden van het plein ligt zand, dat voor kinderen gedeeltelijk is afgezet en als zandbak dient.
  • Eet een ijsje op de Plaça Major bij de populaire ijszaak Xixovic.
  • Volg de ruta turistica (=toeristische route) door Vic. Deze wordt aangegeven met bordjes in de grond.

Andere Middeleeuwse plaatsen in de buurt van Berga

Andere Middeleeuwse plaatsen in de buurt van Berga die ook zeker de moeite waard zijn, zijn overigensç. Helaas hebben we geen tijd gehad om deze en andere plekken te verkennen. Maar we komen zeker terug. Want er zijn zoveel prachtige plekken in de binnenlanden van Catalonië!

Lijkt een kindervakantie in de binnenlanden van Catalonië u wat?

Lijkt een kindervakantie op boerderij in Catalonië u wat? U kunt het vakantiehuis met zwembad in de Spaanse Pyreneeën boeken via Het Andere Spanje!

 
Ria's Blog: