Vakantiewoningen en rondreizen
in Spanje, kleinschalig en lokaal
 
Meest bekeken:
 
Home >> Spanje Blog >> Bekendste highlights van Madrid

Bekendste highlights van Madrid

Gaat u op vakantie naar Madrid, dan kunt u de bekendste highlights van Madrid natuurlijk niet missen! Een stedentrip Madrid is immers niet compleet zonder een bezoek aan de Puerta del Sol, het Koninklijke Paleis van Madrid of de Plaza de España. Een overzicht van de bekendste bezienswaardigheden van Madrid.

1. Puerta del Sol

Km0 Madrid

De Puerta del Sol is het centrale plein van Madrid, midden in het centrum van de stad. Het is een van de bekendste blikvangers van Madrid en fungeert eveneens als nulpunt van Spanje. Vindt u het nulpunt op het plein…?

2. Plaza Mayor

Een paar honderd meter verwijderd van de Puerta del Sol ligt de Plaza Mayor, vanaf Sol te bereiken via de Calle Mayor. Het rechthoekige plein dateert uit de 17de eeuw en wordt omringd door woonhuizen van 4 verdiepingen met in totaal maar liefst 237 balkons die uitkijken op het plein.

3. Koninklijk Paleis van Madrid

Het Koninklijk Paleis van Madrid (in het Spaans: Palacio Real de Madrid) ligt in het centrum van Madrid en is een van de residenties van de Spaanse koninklijke familie. Tegenwoordig doet het dienst als werkpaleis van de koning van Spanje en is het gedeeltelijk toegankelijk voor publiek. Met een oppervlakte van 135.000 m² is het het grootste koninklijke paleis in Europa.

4. Plaza de España

monument Cervantes op Plaza de Espana Madrid

Een ander groot plein in Madrid is de Plaza de España, een plein dat gesierd wordt met een monument van de Spaanse schrijver Cervantes en zijn helden Don Quijote en Sancho Panza. Het plein ligt aan het westelijke einde van de Gran Vía straat, op loopafstand van het Koninklijke Paleis van Madrid.

5. Bekende musea in Madrid

Madrid heft niet alleen bekende gebouwen en pleinen, maar ook bekende musea in Madrid. Namelijk het Prado museum, Reina Sofia museum en Thyssen museum. Kunstliefhebbers kunnen dagenlang zoet zijn met alleen een bezoek aan deze drie musea in Madrid.

6. San Miguel Markt

Ook de San Miguel markt, -de overdekte markt naast de Plaza Mayor-, is tegenwoordig een van de bekende highlights van Madrid. Vroeger werd de markt gebruikt als lokale versmarkt. Tegenwoordig is het echter een gastronomisch paradijs voor Madrilenen en toeristen, waar je kunt smullen van mooi opgemaakte hartige of zoete hapjes en heerlijke Spaanse drankjes.

7. Retiro Park

Retiro park Madrid; foto Spainmadeforyou

Het Retiro Park is hét stadspark van Madrid. Het is een gigantisch stadspark in het centrum van de Spaanse hoofdstad, het grootste stadspark van Spanje. Het is een prachtige plek voor jong en oud om te ontspannen of juist actief bezig te zijn (met het Palacio de Cristal, een grote vijver, verschillende speeltuinen en straatartiesten die zorgen voor nog meer vertier).

8. Plaza de Cibeles

De Plaza de Cibeles is een druk verkeersplein in het centrum van Madrid. Het heeft zijn naam te danken aan de grote ronde fontein van Cybele (een Romeinse godin) in het midden van het plein. Aan dit plein ligt het stadhuis van Madrid. Het is gevestigd in het Palacio de Comunicaciones, het vroegere postkantoor van Madrid.

9. Plaza de la Villa

De Plaza de la Villa is het oudste plein van Madrid en bevindt zich in het oudste gedeelte van Madrid. Het is een prachtig, wat minder bekend plein dat onder andere het vroegere gemeentehuis en het huis van Cisneros herbergt. Het plein ligt aan de Calle Mayor.

10. Plaza de Toros Las Ventas Madrid

De Plaza de Toros Las Ventas is de stierenvechtarena van Madrid. Het is de grootste arena van Spanje en de op twee na grootste arena van de hele wereld. Wat het gebouw vooral bijzonder maakt, is zijn mudéjar bouwstijl.

Slaapplek in Madrid

Bent u op zoek naar een slaapplek in Madrid voor tijdens uw vakantie Madrid? Wij helpen u graag verder! Het Andere Spanje biedt bijzondere hotels in Madrid aan en sinds kort ook prachtige appartementen in Madrid. Wij boeken ook de vlucht voor u. Zo heeft u geen omkijken naar de boeking van een stedentrip naar de bekendste Highlights van Madrid.

 
Ria's Blog: