Vakantiewoningen en rondreizen
in Spanje, kleinschalig en lokaal
 
Meest bekeken:
 
Home >> Bezienswaardigheid >> Woestijn van Guadix, desierto de Guadix

Woestijn van Guadix, desierto de Guadix

Bijzondere natuur bij Guadix

Midden in dit gebied bevindt zich een soort van woestijnoase gevormd door warm waterbronnen. Het water in de woestijn van Guadix (Desierto de Guadix) komt met een temperatuur van 35º de grond uit en bevat vele medicinale eigenschappen.

Megalitische parken

Gedurende duizenden jaren is hier op natuurlijke wijze een aquaduct gevormd, een levend en magisch ecosysteem wat door de duizenden jaren heen omhoog (!) gegroeid is en een reeds een hoogte van 15 meter heeft bereikt. Tussen nieuwe en oudere aquaducten zijn er  prachtige watervallen met verschillende kleuren en vormen. Op weg naar de woestijn liggen meer dan 240 hunebedden in de omgeving in een van Europa´s grootste Megalitische parken.

Spectaculaire natuur

In de woestijn van Guadix is het landschap nog spectaculairder, met een indrukwekkend geheel van enorme geulen en zandsteen ravijnen van verschillende kleuren en vormen, omgeven door besneeuwde bergtoppen die aan beelden van documentaires over gelijksoortige landschappen in ver Azië of Zuid Amerika doen herinneren. Tapuít, woestijnvink, kleine trap, en griel zijn de meest opvallende vogelsoorten van dit gebied en de stilte maakt het soms mogelijk het geluid van het glijden van de wind door de vleugels van overvliegende vale gieren waar te nemen.

Vlakbij ligt een groot meer in het midden van een woestijnlandschap, met aantrekkelijke geulen van verschillende kleuren en unieke vormen, weerspiegeld in het water op dagen met weinig wind. Het meer verbeeldt de oorspronkelijke natuurlijke staat van dit gebied wat miljoenen jaren geleden toen een grote binnenzee was.

Foto's: Peter Manschot, Al Andalus Phototour
Woestijngebied bij Guadix
Warmwaterbron
desierto de Guadix
Woestijn van Guadix
 
Ria's Blog: