Vakantiewoningen en rondreizen
in Spanje, kleinschalig en lokaal
 
Meest bekeken:
 
Home >> Bezienswaardigheid >> Vimbodí

Vimbodí

Het dorp Vimbodí in Tarragona

Het gehucht Riudabella, 5 km van Poblet en gelegen in het bos van Poblet, bestaat al zeer lang. Het maakt deel uit van het dorp Vimbodí. Het ligt 46 km ten noordwesten van Tarragona. In de omgeving liggen de middeleeuwse dorpen Guimerà, Santa Coloma de Queralt, Passanant, Albió en Montblanc en de Cistercienzer kloosters van Poblet, Santes Creus en Vallbona de les Monges (de Ruta del Cister). Het gehucht ligt in het wijngebied van de Conca de Barberà met vele modernistische bodegas. De fraaie natuur biedt goede excursiemogelijkheden te voet, op de fiets of met de auto.

Wat is er te doen?

Er zijn verschillende mogelijkheden in de omgeving:

  • De route van de Cisterciënzer kloosters van Santa Creus, Vallbona de les Monges and Poblet. De beschrijving van  een autoroute langs o.a. die kloosters vindt u hier. Zie voor een website over de Ruta del Cister (in het Catalaans, Spaans, Engels en Frans). Op die site vindt u ook verschillende routes en vele andere informatie over het gebied van de Cisterciënzer kloosters.
  • Naar de bodegas van de Conca de Barberà, de Priorat en Montsant.
  • Naar Tarragona (het Romeinse amfitheater, het Romeinse Circus, het Forum, de stadsmuren, de kathedraal, het balkon van de Middellandse Zee). Naar het klooster van Montserrat.
  • Verder weg, naar het Natuurpark van de Delta del Ebro. Deze delta is met een oppervlakte van 320 km2 het grootste watergebied is van Catalonië. Dit belangrijke vogelreservaat is vanwege de ecologische waarde voor een groot deel tot Natuurpark verklaard. De delta is van internationaal belang vanwege de vele plantensoorten en de omvangrijke fauna. Deze bestaat vooral uit vogels. Er zijn wel 95 soorten die hier nestelen. Ook wordt het gebied door verschillende vogelsoorten gebruikt als plaats om te overwinteren en om voedsel te vinden. In de Ebro-delta wordt veel rijst verbouwd. Er is een Ecomuseum van het Park. Er zijn vele goede restaurants, waar u uitstekend vis en schelpdieren kunt eten.
 
Ria's Blog: