Vakantiewoningen en rondreizen
in Spanje, kleinschalig en lokaal
 
Meest bekeken:
 
Home >> Bezienswaardigheid >> Ronda

Ronda

Het gebied, waar het huidige Ronda is gevestigd, heeft al eeuwenlang de mensheid geboeid. Ronda is gelegen op de top van een plateau dat in tweeën is gespleten door de rivier Guadalevín. Ronda ligt in de provincie Málaga.

De eerste bewoners waren de Kelten die hun nederzetting Arunda noemden. De kloof, El Tajo, wordt sinds de 1795 overbrugd door El Puente Nuevo (de nieuwe brug) die de ommuurde Cuidad en de wijk El Mercandillo met elkaar verbindt.

De eerst genoemde wijk herbergt de Oude Stad (La Cuidad) waar zich moskeeën, kerken en renaissancepaleizen bevinden. La Plaza Duquesa de Parcent is een boomrijk plein omringd met mooie gebouwen en de Iglesia de Santa Maria Mayor. In dit deel van Ronda was ooit een Moors Koninkrijk, Hisn Unda, gevestigd. De Moorse baden uit de 13 de eeuw zijn absoluut een bezoek waard. Er zijn ook andere Moorse resten bewaard gebleven zoals de minaret San Sebastian.

De wijk Mercadillo stamt van na de Moorse overheersing en herbergt de grootste en oudste stierenvechtersarena van Spanje. Vlakbij treft u de Alameda del Tajo een park met mooie uitzichten waar het, zeker tijdens de warme uren, heerlijk toeven is.

 
Ria's Blog: