Vakantiewoningen en rondreizen
in Spanje, kleinschalig en lokaal
 
Meest bekeken:
 
Home >> Bezienswaardigheid >> Reales Alcázares, Sevilla

Reales Alcázares, Sevilla

Hoe lang de rijen soms ook zijn, het is zeker de moeite om het Reales Alcázares te bezoeken.

Alfonso X en Pedro III van Castilië waren beide grote bewonderaars van de islamitische bouwkunst. Pedro behield een deel van een Almohadisch paleis in het oude Alcázar en liet het uitbreiden, iets wat zijn nazaten ook deden. Hiervoor huurden zij islamitische bouwmeesters in waardoor het Alcázar nu nog een Arabische sfeer uitademt door kenmerkende hoefijzerbogen, arabesken, geometrische netmotieven en plantenmotieven.

Van een islamistische vesting veranderde het Alcázar in een paleis in Mudejarstijl. In de zestiende eeuw vonden nog verbouwingen plaats en werden de tuinen verrijkt met architectonische elementen en beeldhouwwerken. Het is daardoor een van de hoogtepunten van de ontmoeting tussen islamitische, joodse en christelijke kunst in Spanje.

Tip: Ga of vroeg in de morgen of wacht tot na een uur of vier. Dit is mogelijk in april van september. Meestal is het dan stukken rustiger en aangenamer. Daarnaast is het in deze gebouwen heerlijk koel, wat in de warme maanden een heerlijke afwisseling is op de warmte buiten. Vergeet niet de prachtige tuin te bezoeken.

 
Ria's Blog: