Vakantiewoningen en rondreizen
in Spanje, kleinschalig en lokaal
 
Meest bekeken:
 
Home >> Bezienswaardigheid >> Puente Genil, mix van oudheid, tradities en gastronomie

Puente Genil, mix van oudheid, tradities en gastronomie

Puente Genil is een plaats in Andalusië dat wordt doorsneden door de rivier Genil. Ooit twee verschillende dorpen waarvan er 1 in de provincie Cordoba en de ander in de provincie Sevilla lag.

Door de aanwezigheid van de rivier wordt deze plek al vanaf de oudheid bewoond. De bewijzen hiervan kunt u vinden in Villa Romana de Fuente Alamo, gelegen vlakbij het huidige Puente Genil. Ook is er een necropolis te vinden uit de tijd van de Visigoten en resten uit de 10 de eeuw van de Arabische overheersing van Spanje.

Later, in de 19 de eeuw, ontwikkelde zich op beide zijden van de oevers van Puente Genil industriële activiteiten waarvan nu de architectuur nu het bekijken waard is zoals de Fabrica de Harinas y Electricidad La Alianza.

Het stadje heeft gastronomisch een aantal bijzonderheden te bieden. Het maakt goede wijnen, zoals de Montilla-Moriles met haar Denominacion de Origen. De olijfolie uit dit gebied worden bekroond met prijzen en de vele tuinen bieden plaats aan de kweepeer, een vrucht dat als basis dient voor bijvoorbeeld de kweepeergelei, een zoete lekkernij. Deze producten kunt u proeven in de restaurants in Puente Genil. Vergeet dan niet Salmorejo te proeven, bereid met de plaatselijke olijfolie!

De Semana Santa maakt Puente Genil, mix van oudheid, tradities en gastronomie compleet. Anders dan elders tonen hier de broederschappen, Cuarteles, zich op theatrale wijze aan het publiek. De leden van het Cuartel vertellen het Paasverhaal op een unieke manier. Het gehele jaar door vertellen zij graag aan bezoekers wat hun sociale en religieuze functie is in hun gemeenschap en tijdens de Semana Santa en andere katholieke feesten.

Straatje in Puente Genil
Vlees van de kweepeer (Carne de Membrillo)
Bodega Montilla Moriles Puente Genil
Salmorejo, specialiteit in Puente Genil
 
Ria's Blog: