Vakantiewoningen en rondreizen
in Spanje, kleinschalig en lokaal
 
Meest bekeken:
 
Home >> Bezienswaardigheid >> Priego de Córdoba

Priego de Córdoba

Priego de Córdoba ligt in de provincie Córdoba in het prachtige gebied Las Sierras Subbéticas met zijn met olijfbomen begroeide heuvels.

Cultureel erfgoed

Barrio de la Villa is van ouds een moorse wijk met haar smalle straatjes en witte huizen. De wijk grenst aan het Balcón del Adarve met een prachtig uitzicht over het Andalusische landschap. Priego de Córdoba heeft een erfgoed van kerken in barokke Andalusische stijl. Daarnaast staat de stad bekend om zijn fonteinen de la Salud. Dit nationale monument stamt uit de veertiende eeuw. Een wat 'nieuwere' fontein is in de 16 de eeuw gebouwd. Net als veel andere steden in dit gebied staat er ook in Priego de Córdoba een Arabisch kasteel en kunt u er de Carnicerías Reales bezoeken (voormalige koninklijke slachthuis en vleesmarkt).

Romeria zigeuners in Priego de CordobaSemana Santa

Priego de Córdoba beleeft haar Semana Santa met passie. De gewijde sfeer op Domingo de Ramos staat in contrast tot de opgetogen mensenmassa die wacht op de zegening van Calvario al Nazero. De Hermandades maken deze processie tot een onvergetelijke belevenis die al eeuwenlang op dezelfde wijze wordt gehouden. Op een van de dagen vindt voor het stadhuis de gevangenneming van Jezus plaats, door figuren met vreselijke maskers (bijvoorbeeld gezichten vol met wratten) en lange pruiken. Tevens is er een nachtelijke wake bij La Iglesia de San Francisco, waar het de hele nacht een komen en gaan van mensen is om deel te nemen aan de wake.

Daarnaast worden ook een aantal andere feesten gevierd die het bezoeken meer dan waard zijn. Denk aan Corpus Christi, de Zondagen van Mei en de Romería de Priego de Córdoba (zie foto rechts).

Gastronomie

De olijfteelt is één van de belangrijkste inkomstenbronnen van Priego de Córdoba. U kunt een Almazara (olijfoliefabriek) bezoeken. Dit is zeker de moeite waard vooral als u deze combineert met een CATA (proeverij). Het nadeel is, dat u daarna geen andere olijfolie meer in uw keuken wenst. Een aantal restaurants staat bekend om zijn gebruik van de Aceite Denominación de Origen Priego de Córdoba, dat hoge ogen gooit zowel op nationaal en internationaal niveau.

Fuente del Rey, Priego de Córdoba
Barrio de a Villa, Priego de Córdoba
 
Ria's Blog: