Vakantiewoningen en rondreizen
in Spanje, kleinschalig en lokaal
 
Meest bekeken:
 
Home >> Bezienswaardigheid >> Nulles

Nulles

Nulles

Het dorp Nulles ligt 19 km ten noorden van Tarragona en ten noordoosten van Reus en 28 km van de stranden van Salou. In de buurt vindt u de Sierra de la Mussara met een hoogste piek van 1.057 m, de kloosters van Poblet (op 20 km), Santes Creus (8 km) en Vallbona de les Monges en het middeleeuwse stadje Montblanc. In het dorp zijn winkels en restaurants. De economische activiteit hier is de wijnbouw. Het gebouw van de wijncoöperatie van het dorp is één van de 'wijnkathedralen', gebouwd door César Martinell, leerling van Gaudí.

Wat is er te doen?

  • Tarragona (het Romeinse amfitheater, het Romeinse Circus, het Forum, de stadsmuren, de kathedraal, het balkon van de Middellandse Zee).
  • Het Natuurpark van de Delta del Ebro. Deze delta is met een oppervlakte van 320 km2 het grootste watergebied is van Catalonië. Dit belangrijke vogelreservaat is vanwege de ecologische waarde voor een groot deel tot Natuurpark verklaard. De delta is van internationaal belang vanwege de vele plantensoorten en de omvangrijke fauna. Deze bestaat vooral uit vogels. Er zijn wel 95 soorten die hier nestelen. Ook wordt het gebied door verschillende vogelsoorten gebruikt als plaats om te overwinteren en om voedsel te vinden. In de Ebro-delta wordt veel rijst verbouwd. Er is een Ecomuseum van het Park. Er zijn vele goede restaurants, waar u uitstekend vis en schelpdieren kunt eten.
  • U kunt een mountainbike-route rijden naar o.a. Cambrils, Riudoms, Maspujols, L’ Aleixar: een route van 60 km met een middelmatige moeilijkheidsgraad of een route van 56 km van Vilaseca, via Riudoms naar Castellvell en Alforja (middelmatige moelijkheidheidsgraad) of een van vele andere wandel- of fietsroutes.
 
Ria's Blog: