Vakantiewoningen en rondreizen
in Spanje, kleinschalig en lokaal
 
Meest bekeken:
 
Home >> Bezienswaardigheid >> Niet te missen: Osuna!

Niet te missen: Osuna!

Osuna is een prachtige stad in het hart van Andalusië en bezit een rijk historisch erfgoed uit de Iberische, Romeinse en Moorse tijd.

Osuna heeft een prachtige kerk 'La Colegiata' waarin werken van Juan de Mesa en José Ribero te bewonderen zijn. In Osuna bevindt zich één van de oudste universiteiten van Spanje die u vrij kunt bezoeken.

Osuna is een prima uitvalsbasis voor reizigers die de grote steden willen ontvluchten maar toch zo centraal willen zitten, dat zij makkelijk naar bijvoorbeeld Sevilla, Córdoba en Granada kunnen reizen.

Tevens biedt Osuna veel voor natuurliefhebbers. Er ligt ruim 387 km aan wandel (of vee) paden die zijn opengesteld voor publiek. Vlak bij Osuna liggen Las Lagunas de Osuna, een prachtig natuurgebied dat zeer interessant is voor vogelliefhebbers. Ook kunt u vanuit Osuna makkelijk naar El Torcal, het karstgebergte bij Antequera.

De Semana Santa in Osuna is vermaard. Eén van de hoogtepunten is de processie van Cristo de Misericordia´. Dit houtsnijwerk (Jesus aan het kruis) uit 1623 wordt jaarlijks op Miercoles Santos (Heilige woensdag) rondgedragen door de stad. Dit voltrekt zich in het donker en is bijzonder sfeervol. Daarnaast is het interessant om tijdens de vastentijd in Osuna te verblijven omdat een aantal restaurants dan wedijveren in welke keuken de beste 'Vastenmaaltijden' bereidt. Dit zijn maaltijden zonder vlees en met gerechten die alleen in de vastentijd op tafel komen. Een Aanrader!

 

Het Plaza Mayor Osuna
Flamencos bij Las Lagunas de Osuna
Jaarlijks feria in Osuna
Osuna
 
Ria's Blog: