Vakantiewoningen en rondreizen
in Spanje, kleinschalig en lokaal
 
Meest bekeken:
 
Home >> Bezienswaardigheid >> Nerja, een fijne vakantiestek aan de Costa del Sol

Nerja, een fijne vakantiestek aan de Costa del Sol

Nerja is een dorp aan de Costa del Sol en heeft een mooi oud centrum en ligt z'on 55 km oostelijk van Màlaga. Op 1,5 uur rijden ligt Granada zodat ook een bezoek aan het Alhambra tot de mogelijkheden behoort.

Het is een gemoedelijke plaatsje waar voor de betonhoogbouw, zoals elders vaak voorkomt aan de Costa del Sol, achterwege is gebleven. En gelukkig maar. Het oude centrum bestaat uit mooie, nauwe straatjes. Met natuurlijk de restaurants, stranden en winkeltjes.

De plaats is beroemd twee bijzondere bijzienswaardigheden. Het Balcón de Europa, een met palmbomen omzoomd plein dat een prachtig uitzicht biedt over de rotsachtige kustlijn en Las Cuevas de Nerja (de grotten). Dit is een bijzonder natuurfenomeen met enorme stalactieten en rotsschilderingen. Daarnaast is het een goede uitvalsbasis om bijvoorbeeld de Sierra Nevada, Malaga of Guadix te bezoeken.

Klimaat
Nerja heeft een uitzonderlijk klimaat. 'S winters is het er een paar graden warmer en in de zomer een paar graden frisser dan in de meeste andere Costa del Sol dorpen.  Het is er 's zomers rond de 10 graden koeler dan in bijvoorbeeld Sevilla of Granada waar de temperatuur makkelijk tot 40 graden kan oplopen. Dit maakt dit gebied aantrekkelijk voor zowel een verblijf in de zomer als in de winter.

 

Nerja, straatbeeld
Balcon de Europa Nerja (in de winter)
Strand bij Nerja
Cuevas de Nerja
 
Ria's Blog: