Vakantiewoningen en rondreizen
in Spanje, kleinschalig en lokaal
 
Meest bekeken:
 
Home >> Bezienswaardigheid >> Madinat al-Zahara, Córdoba

Madinat al-Zahara, Córdoba

Rondom Córdoba verrezen in de 10 de eeuw de omvangrijke paleiscomplexen van de kaliefs, zoals Madinat al-Zahara en Madinat al-Zahira die met elkaar wedijverden om grootsheid en schoonheid.

Beide paleizen werden door berbertroepen in de 11 de eeuw verwoest, maar van Medina al-Zahra is nog steeds de grootsheid en pracht van het complex te bewonderen. Het complex werd gebouwd door de eerste kalief van Al-Andalus, Abd ar-Rahman I, acht kilometer ten noordoosten van Córdoba. Dit zou het centrum van de macht in Al-Andalus worden.

Naar verluid ging een derde van de staatskas van Al-Andalus op aan de bouw van het complex en werkten meer dan 30.000 ambachtslieden aan de bouw van paleizen, badhuizen, ontvangst- en gastvertrekken, tuinen met fonteinen en Moskeeën in het complex. In totaal werd dit alles gebouwd op een perceel van anderhalf kilometer lang en bijna een kilometer breed. Madinat al-Zahra mag zich daarom met recht het ‘Versailles van al-Andalus noemen’ en is daarom nog steeds de moeite waard om te bezoeken.

Op dit moment is slecht 11% van het terrein waar ooit de Madinat was gevestigd, blootgelegd. De opgravingen zullen nog jaren voortduren. Op ongeveer 1,5 km afstand van La Madinat ligt het Museo Arquelógico de Madinat Al-Zahara.

Een bezoek aan Madinat al-Zahara is onderdeel van onze excursies in Córdoba. Wij informeren u er graag over.

 
Ria's Blog: