Vakantiewoningen en rondreizen
in Spanje, kleinschalig en lokaal
 
Meest bekeken:
 
Home >> Bezienswaardigheid >> La Giralda en de Kathedraal, Sevilla

La Giralda en de Kathedraal, Sevilla

La Giralda en de Kathedraal zijn indrukwekkende gebouwen met een eeuwenoude geschiedenis. De kerk staat op de plek waar ooit de Moskee van de Almohaden stond.

In de 12de eeuw was deze Moskee van Sevilla één van de grootste islamitische gebedshuizen ter wereld en gold als een voorbeeld van de hoogstaande Arabische architectuur. Voordat aan de bouw van de minaret werd begonnen, was de locatie al eeuwen in gebruik al een plek met religieuze betekenis. De minaret is gebouwd op de resten van een Romeinse bouwwerk.

Tijdens de reconquista waren de Moren van plan de minaret te verwoesten, vlak voordat de Christenen Sevilla zouden innemen. Dit werd voorkomen door Koning Alfonso die dreigde hen allemaal aan het zwaard te rijgen als ze ook maar één steen zouden verplaatsen. La Giralda functioneert nu als kerktoren van de Kathedraal van Sevilla.

De Kathedraal van Sevilla, Catedral de Santa María de la Sede, is gebouwd op de Moorse Hoofdmoskee. De bouw van de moskee ving in de 12 de eeuw aan. De moskee viel 1248 in handen van de Katholieken die een aanvang maakten met wat nu de op drie na grootste kerk ter wereld is en de naam heeft de grootste  Gotische kerk te zijn. Er werd maar weinig van de Moorse Moskee gespaard. La Patio de los Naranjos en de Puerta del Pérdon.

In de Kathedraal staat de tombe van Christopher Columbus, hoewel dit feit met grote regelmaat wordt bediscussieerd en onderzocht. Er zijn werken te zien van Murillo, Juan Valdes Leal, Diego López Bueno en Zurbarán. Ook 'De heilige Justa en Rufina' van Goya hangt in deze kerk. Het toegangskaartje voor de Kathedraal geeft ook toegang tot La Giralda. Via de Patio de los Naranjos, de plaats waar ooit de rituele reiniging plaatsvond voordat men via deze patio de moskee betrad, kunt u La Giralda beklimmen.

 
Ria's Blog: