Vakantiewoningen en rondreizen
in Spanje, kleinschalig en lokaal
 
Meest bekeken:
 
Home >> Bezienswaardigheid >> Hooggebergte in Spanje: Sierra Nevada

Hooggebergte in Spanje: Sierra Nevada

Hooggebergte in Spanje

Deze bergketen is de hoogste van het Iberische schiereiland en heeft een ongekend diversiteit van landschappen, behalve hoge besneeuwde bergtoppen en diepe valleien zijn er hier weelderige oerbossen met een grote variëteit van loofbomen.

Biosfeer Reservaat

Na de Alpen is de Sierra Nevada de hoogste bergketen in Europa. De Mulhacén (3482 meter )is de hoogste top in 'de besneeuwde bergketen' en tevens de hoogste op het vasteland van Spanje. Een andere hoge berg is de Pico Veleta (3396). Een belangrijk gebied in het gebergte is Nationaal Park. Tevens heeft de Unesco de Sierra Nevada op de lijst van Biosfeer Reservaten geplaatst.

In de herfst zijn er hier prachtige gele, groene, rode- en oker bladkleuren die de mogelijkheid geven prachtige herfstfotos te maken. Er zijn tevens prachtige uitkijkpunten te bezoeken, met spectaculaire uitzichten op de hoge bergtoppen. Andere bezienswaardigheden zijn de uitgesleten oude gletsjers dalen met prachtige rivieren en watervallen, witte bergdorpjes met terassenlandbouw en interessante en ingenieuze water irrigatie kanalen.

Wandelen in de Sierra Nevada

In het Het Nationale Park zijn veel wandelmogelijkheden. In de zomer is het mogelijk de hoogste toppen te bereiken. Op heldere dagen kan men de Afrikaanse kust en de Middellandse Zee zien liggen. De kusten van de Costa (Tropical) liggen vanaf hier op slecht 30 kilometer.

Foto's: Peter Manschot, Al Andalus Phototour

Sierra Nevada
Herfstkleuren Sierra Nevada
Sierra Nevada, Zuid Spanje
Sierra Nevada, Andalusië
 
Ria's Blog: