Vakantiewoningen en rondreizen
in Spanje, kleinschalig en lokaal
 
Meest bekeken:
 
Home >> Bezienswaardigheid >> Granada, stad zonder weerga

Granada, stad zonder weerga

Eén van de mooiste steden in Spanje

Granada is een levendige stad aan de voet van de Sierra Nevada en is absoluut een van de mooiste steden in Spanje. Veel van de bezienswaardigheden vinden hun oorsprong in het Moorse Koninkrijk dat tot 1492 hier gevestigd was.

Het Alhambra

Granada is een prachtig stad met een rijk Moors erfgoed. Behalve het  indrukwekkend Alhambra met zijn unieke Moorse paleizen en tuinen is er de de Arabische wijk Albaicín met zijn labyrint van smalle steegjes met fraaie huizen en tuinen en uitkijkpunten over het geheel van het Alhambra. Van verdere bezienswaardigheid is er nog de kathedraal, de joodse wijk van El Realejo en het Sacromonte met zijn vele grotwoningen en flamencoshows.

Werelderfgoed

Deze monumentale stad heeft een aantal monumenten die op de Werelderfgoedlijst van de Unesco staan. Het zijn het Alhambra (fort), Generalife (de tuinen bij het Alhambra) en het Albaicín.

Start- of eindpunt van een vakantie in Andalusië

Dankzij haar strategische positie is Granada het ideale startpunt voor excursies of een vakantie in de nabij gelegen Sierra Nevada en andere gebieden in Andalusië. Denk aan een ski-vakantie in de Sierra Nevada in de winter en een wandelvakantie in het voor- najaar in de Alpujarras, het gebergte dat aan de zuidflank van de Sierra Nevada ligt.

Special voor liefhebbers van wijn en natuur

Het Andere Spanje organiseert voor wijn- en natuurliefhebbers een reis van vijf dagen waarbij beide thema's ruimschoots aan bod komen. Ook een bezoek aan het Alhambra staat op het programma. Lees hier meer over deze trip.

Foto's: Peter Manschot, Al Andalus Phototour
Het Alhambra in Granada
Granada, monumentale Zuid Spaanse stad
 Granada, Andalusië
Granada met de Sierra Nevada op achtergrond
 
Ria's Blog: