Vakantiewoningen en rondreizen
in Spanje, kleinschalig en lokaal
 
Meest bekeken:
 
Home >> Bezienswaardigheid >> Fantastisch wandelen in La Alpujarra

Fantastisch wandelen in La Alpujarra

Las Alpujarras of La Alpujarra is een bergachtig gebied in Andalusië, Zuid-Spanje. Het bevindt zich aan de zuidflank van de Sierra Nevada tussen de steden Granada en Almería. Het westelijke deel ligt in de provincie Granada en het oostelijke deel in de provincie Almería

In dit gebied zijn de hoogste pieken Pico Veleta en Mulhacen meestal goed zichtbaar. Hier ligt ook het hoogstgelegen dorp van Spanje Trevélez. Drie andere pittoreske dorpen Pampaneira, Bubión en Capileira liggen, vlak boven elkaar gesitueerd, op de helling van de Poqueirakloof. Deze wordt naar het noorden toe steeds smaller en snijdt door de heuvels tot aan de op een na hoogste top van de Sierra Nevada: de Pico Veleta op 3.398 meter.

U kunt fantastisch wandelen in La Alpujarras. U vindt hier korte gemarkeerde wandelroutes maar ook de lange zoals de E4 GR7, GR142, GR210 of Ruta Sulayr. Wij kunnen u in dit gebied diverse soorten accommodatie aanbieden zoals een Bed & Breakfast, Appartmenten en vakantiewoningen. Ook bieden wij een georganiseerde wandel- en fietsarrangement. 

Bed&Breakfast
Casa Rural B&B is een gerestaureerde wijnboerderij en een ideale accommodatie voor mensen die hun vakantie willen doorbrengen en overnachten op een plek die rust en ruimte biedt. Gelegen in de Alpujarras is dit een ideale uitvalsbasis om te wandelen. Het berggebied van Berchules is uniek voor liefhebbers van paardrijden, fietsen of mountainbiken. Deze B&b heeft vijf gastenkamers en bevindt zich op twee kilometer van Berchules. Lees hier meer.

Appartmenten
Deze prachtige appartementen liggen op 1245 meter hoogte in het dorp Pitres in de Alpujarra tussen de Barranco del Poqueira (met de dorpen Pampaneira, Bubión en Capileira) en Trevélez. Alle appartementen liggen op het zuiden met een prachtig uitzicht op de vallei van La Taha en de bergen van La Alpujarra Baja. Lees hier meer.

Vakantiewoningen
De vakantiewoningen liggen op 500 meter van het gehucht Mecina Fondales en op 4 km. van Pampaneira in de Alpujarras. Ze hebben een fantatisch uitzich. Ze zijn gezellig ingericht en zijn rustig en aangenaam gelegen. De huizen zijn alle verschillend. In de verte ziet men de Pico de Veleta en Mulhacen, de bergtoppen van de Sierra Nevada. Lees hier meer.

Vraag ons naar onze georganiseerde wandel- en fietsarrangementen. Wij sturen ze u graag toe.

 

 
La Alpujarra
Het bergdorp Pampaneira
Kaartje met La Alpujarra (zie cirkel)
Het landschap van La Alpujarra, Zuid-Spanje
Wandelen in de Alpujarra
Alpujarra, uitstekend wandelgebied Zuid-Spanje
Vele wandelpaden in La Alpujarra, Andalusie
Waterval in La Alpujarra
Bewegwijzering wandelroute E4, GR7
 
Ria's Blog: