Vakantiewoningen en rondreizen
in Spanje, kleinschalig en lokaal
 
Meest bekeken:
 
Home >> Bezienswaardigheid >> El Torcal, bijzonder karstlandschap

El Torcal, bijzonder karstlandschap

Torcal de Antequera

Het natuurreservaat El Torcal ligt vlak Antequera in de provincie Málaga is één van de indrukwekkendste karstlandschappen in Europa. Het gebied is sinds 1978 een natuurreservaat en is ongeveer 17 vierkante kilometers groot.

Dit bijna 'buitenaards' landschap is miljoenen jaren geleden gevormd en staat bekend om de ongebruikelijke vormen van de rotsen. Het gebied telt meer dan dertig soorten orchideeën, herbergt wilde rozen en vele andere planten- en diersoorten.

Spectaculaire natuur

Een uniek en bewonderingswaardige landschap met oneindige fotografische mogelijkheden. Dit gebied  is één van de interessantste en spectaculaire plaatsen in Andalusië, waar erosie van de elementen gedurende vele duizenden jaren een waar kalksteen doolhof met fantasmagorische rotsvormen, die lijken op dieren en gezichten, heeft gecreëerd. Dit magische landschap wordt nog mooier en mysterieuzer met sneeuw, mist of in het licht van de maan, en  nodigt uit om door de  smalle rotssteegjes te wandelen waar steenbokken tussen rondlopen en die uitstekende fotografe mogelijkheden bieden.

Wandelroutes

Er is een aantal wandelroutes uitgezet. Een van de routes (de rode) is alleen toegestaan onder begeleiding van een gids. Vraagt u bij ons informatie over wanneer deze wandelingen plaatsvinden. De andere twee wandelingen kunt u op eigen gelegenheid lopen.

In het park is een bezoekerscentrum waar u kunt parkeren. Als er veel bezoek is wordt het aantal auto's dat is toegestaan gelimiteerd en wordt u met een busje naar het centrum van het park gebracht. U kunt ook (aan het begin van de weg die naar het bezoekerscentrum leidt) ook de auto parkeren en te voet op pad gaan.

Foto's: Peter Manschot, Al Andalus Phototour
El Torcal
El Torcal, karststeengebergte
El Torcal, Zuid-Spanje
Steenbok in natuurpark El Torcal
 
Ria's Blog: