Vakantiewoningen en rondreizen
in Spanje, kleinschalig en lokaal
 
Meest bekeken:
 
Home >> Bezienswaardigheid >> De bijzondere natuur van La Palma

De bijzondere natuur van La Palma

La Palma, één van de Canarisch Eilanden

Het eiland La Palma omvat 706 km2, heeft een maximale hoogte van 2.426 m. en heeft ongeveer 85.000 inwoners. Het is één van de Canarische Eilanden. Het is het eiland met de eeuwige lente.

Groen paradijs en vulkaankraters

Prachtige kloven, groene dichtbegroeide bossen en mooie beekjes vormen het groene paradijs aan de noordkant van het eiland. De zuidkant is een stuk kaler en toont geweldige lavahellingen. De talrijke vulkaankraters en lavastromen herinneren ons aan de vulkanische oorsprong van het eiland.

Het eiland is erg populair onder wandelaars. Er zijn talloze wandelpaden aanwezig die wandelaars langs prachtige landschappen brengt. Er is altijd wel een wandeling te vinden die voldoet aan uw wensen en geschikt is voor uw conditie. Er zijn 2 GR's, 38 PR's en 24 SL's met in totaal bijna 1.000 km goed aangegeven wandelpaden, kris-kras over het eiland (zie: http://www.senderosdelapalma.com/in/in_index.php).

De kwaliteit van haar sterrenhemel is buitengewoon zuiver, zonder luchtvervuiling, wat de sterrenwacht unieke mogelijkheden geeft. Er zijn dan ook door verschillende landen eigen telescopen geplaatst op het eiland.

Het toerisme is sinds midden jaren 80 flink toegenomen, maar is (gelukkig) nog lang niet zo massaal als bijvoorbeeld op Tenerife en Gran Canaria. Het eiland is door de Unesco tot beschermd biosfeerreservaat uitgeroepen. Hierdoor zal men zich vooral blijven richten op kleinschalig toerisme.

Bezienswaardigheden

  • het Nationaal Park Caldera de Taburiente met indrukwekkende uitzichtspunten en een netwerk van wandelwegen
  • het Laurierbos Los Tilos, bij Los Sauces met bomen en varens die als levende fossielen worden beschouwd
  • richting het zuiden, naar Fuencaliente zijn er de kraters van San Antonio en de Teneguia

Het eiland heeft een aantal aantrekkelijke stranden zoals die van Puerto Naos en Charco Verde (los Llanos de Aridane), Tazacorte, Los Cancajos (Breña Baja), Echentive en La Zamora (Fuencaliente) en Nogales (Puntallana).
Ook de natuurlijke zwembaden van Charco Azul (San Andrés y Sauces) en La Fajana (Barlovento) worden druk bezocht.

 
Ria's Blog: