Vakantiewoningen en rondreizen
in Spanje, kleinschalig en lokaal
 
Meest bekeken:
 
Home >> Bezienswaardigheid >> Coín

Coín

Coín ligt in het zuidwesten van het dal van de rivier Guadalhorce in een zeer fraai gedeelte van de provincie Málaga, op ongeveer 40 km van de hoofdstad. Het dal is zeer vruchtbaar en u zult er dan ook veel landbouw en fruitteelt zien.

Het dorp is een uitstekend uitgangspunt voor velerlei activiteiten. De stranden van Fuengirola en Marbella bevinden zich op ongeveer 30 km (25 minuten rijden). Op 30 minuten afstand ligt Tolox, het belangrijkste dorp van het natuurpark van de Sierra de las Nieves.

En in niet meer dan anderhalf uur bent u bij de monumentale steden van de provincie Malaga, die gelegen zijn temidden van prachtige natuurschoon zoals: Antequera en El Torcal en Ronda met de omringende bergketens. Gedurende uw autotochten komt u vele leuke dorpjes tegen zoals: Ojen, Alozaina, Mijas, Monda, Alora, Casarabonela en Yunquera.

Vlabij Coín is een winkelcentrum (La Trocha) met een grote Supercor die alles wat nodig is aanbiedt, met een groot bioscoopcomplex en met volop parkeergelegenheid.

Wat is er te doen?

Coín is een uitstekend uitgangspunt voor velerlei activiteiten:

  • In en rond Coín kunt u naar het klooster van de Heilige Maria, naar de bedevaartskapel van Onze Lieve Vrouwe van Fuensanta, de kerk van Johannes de Doper en andere kerken, naar de vele fonteinen, een wandeling maken langs de rivier Alaminos en langs de vroegere ijzerertsmijnen op de Cerro Alaminos.
  • U kunt een autotocht maken naar het stuwmeer van El Chorro en de diepe kloven van de Desfiladero de los Gaitanes, naar waar de Río Grande ontspringt.
  • De stranden van Fuengirola en Marbella bevinden zich op ong. 30 km (25 minuten rijden). 
  • Op 30 minuten afstand ligt Tolox, het belangrijkste dorp van het natuurpark van de Sierra de las Nieves. In het gebied van de Sierra de las Nieves kunt u vele tochten maken.
  • En in niet meer dan anderhalf uur bent u bij de monumentale steden van de provincie Malaga, die gelegen zijn temidden van prachtige natuurschoon zoals: Antequera en de Torcal en Ronda met de omringende bergketens. 
  • - Gedurende uw autotochten komt u vele leuke dorpjes tegen zoals: Ojen, Alozaina, Mijas, Monda, Alora, Casarabonela en Yunquera.
 
Ria's Blog: