Vakantiewoningen en rondreizen
in Spanje, kleinschalig en lokaal
 
Meest bekeken:
 
Home >> Bezienswaardigheid >> Carmona, historisch monument

Carmona, historisch monument

Carmona, niet ver van Sevilla vandaan, herbergt een aantal historische monumenten die unieke zijn in Spanje.

Zo is de Romeinse Necropolis is de enige in zijn soort. Als u Carmona binnenkomt wordt u direct geconfronteerd met de Poort van Sevilla, La Puerta de Sevilla, een kasteel op een plek waar de vele bevolkingsgroepen hun stempel op gedrukt hebben. Het kasteel bevat Romeinse en Arabische elementen en die van zijn latere bewoners. Aan de andere kant van Carmona ligt La Puerta de Cordoba. Ook daar is een kasteel gevestigd. De oude gebouwen in deze plaats bevatten elementen van mudejarkunst, de renaissance en de barok. De kerk van Santa Maria is hier een goed voorbeeld van. Overigens is deze kerk gebouwd op de plek waar ooit een moskee stond. De patio met de sinaasappeltuin is er nog steeds. Het centrum bestaat uit een gezellig plein met een aantal restaurantjes.

In de keuken van Carmona worden veel producten gebruikt die op het omliggende land verbouwd worden en de gerechten zijn veelal traditioneel van aard. Dit geldt ook voor de maaltijden die specifiek zijn voor de vastentijd. Bent u in die periode in Carmona? Bestel dan potaje de garbanzos con bacalao, arroz con bacalao, patatas a lo pobre en torrjas de leche als dessert. Juist de nagerechten weerspiegelen de Arabische invloed.

Carmona is een gezellige plaats waar het goed toeven is. Uitstekend voor een bezoek of voor een wat langer verblijf waar vanuit u steden als Sevilla en Cordoba makkelijk kunt bereiken.

 

De patio van de kerk Santa Maria in Carmona
De poort van Sevilla in Carmona
De anijsstokerij in Carmona
Borduuratelier in Carmona
 
Ria's Blog: