Vakantiewoningen en rondreizen
in Spanje, kleinschalig en lokaal
 
Meest bekeken:
 
Home >> Bezienswaardigheid >> Cabra, vol van festiviteiten en tradities

Cabra, vol van festiviteiten en tradities

Het plaatsje Cabra ligt in het geografische centrum van Andalusië, bij in het Natuurpark La Sierra Subbética. Gelegen in de provincie Córdoba is dit stadje rijk aan monumentaal erfgoed dat voornamelijk afkomstig is uit de Barok.

Cabra, vol van festiviteiten en tradities, heeft op haar kalender een aantal feesten staan waarin zang, processies en speciale gerechten de hoofdtoon voeren. De plaats wordt beschut door bergen met bronnen en prachtige natuurlandschappen. Hierdoor is Cabra een aantrekkelijk vakantieplek om natuur en cultuur te combineren

In Cabra staat een aantal Ermitas. Dit zijn kapellen die vroeger buiten de dorpen stonden en de arbeiders op het veld de gelegenheid boden dichtbij hun werk in gebed te gaan. Tegenwoordig staan veel van deze Ermitas binnen de bebouwde kom. Dit geldt niet voor de Ermita de la Virgen de la Sierra dat op een hoogte van 1217 meter ligt in het Parque Natural de la Sierra de la Subbética. Hier wordt jaarlijks La Romería Nacional de los Gitanos gevierd.

Het woord romería komt van de pelgrimstochten die in oude tijden werden onder ondernomen naar Rome. Nu wordt het woord gebruikt voor ‘pelgrimstochten’ naar andere heiligheden. Tijdens de Romerías verlaten de Virgen of een patroonheilige haar of zijn Sanctuario of Ermita.

Wilt u één van in Cabra meemaken? Informeer bij ons naar de mogelijkheden de festiviteiten in Cabra te kunnen bezoeken. Wij boeken graag een vakantie voor u waarin u deel kunt zijn van de religieuze feesten en die een diepgevoelde godsdienstigheid en traditie laten zien.

 

Feest in Cabra
La Romería Nacional de los Gitanos
Cabra, kasteel
Romería de los Gitanos in Cabra (foto José Romero)
 
Ria's Blog: