Vakantiewoningen en rondreizen
in Spanje, kleinschalig en lokaal
 
Meest bekeken:
 
Home >> Bezienswaardigheid >> Cabo de Gata - Nijar

Cabo de Gata - Nijar

Natuurgebied van vulkanische oorsprong

In Zuid Spanje, in de provincie Almería, ligt het  Nationaal Park Cabo de Gata, het grootste beschermde kustgebied in Andalusië.

Het Natuurpark is gelegen in het meest droge gebied van Europa en wordt gekenmerkt door ongerepte stranden met prachtige rotskusten, pittoreske vissersdorpen en zoutpannen die tot op heden nog worden gebruikt voor de zoutwinning. De uitgestrekte woestijn- en vulkanische rotsformaties doen herinneren aan landschappen van flms en documentaires. De mooiste en emblematische baaien zijn een decor waar talrijke interessante foto’s kunnen worden genomen en volop  genoten kan worden van de schoonheid en rust van de stranden en rotskusten.

Unesco Biosfeer Reservaat

Het park omvat een gevarieerd gebied van kustduinen, stranden, steile kliffen, zoutpannen, een aanzienlijke waterwereld van 12,200 ha, zoutmoerassen, in het binnenland gelegen droge, dorre steppen en droge rivierbeddingen. Dit natuurpark is in 1997 benoemd tot Unesco Biosfeer Reservaat en het park herbergt een buitengewone rijkdom aan de dierenwereld, inclusief vele zeldzame en inheemse planten.

Foto's: Peter van Manschot, Al Andalus Phototour
Cabo de Gata
Cabo de Gata, Zuid Spanje
Cabo de Gata, Andalusië
Cabo de Gata, Unesco Biosfeer Reservaat
 
Ria's Blog: