Vakantiewoningen en rondreizen
in Spanje, kleinschalig en lokaal
 
Meest bekeken:
 
Home >> Bezienswaardigheid >> Barrio Santa Cruz, Sevilla

Barrio Santa Cruz, Sevilla

La Barrio Santa Cruz is de voormalige Joodse wijk van Sevilla Tot 1248 woonden hier de joodse bewoners.

Na de katholieke herovering op de Moren werd het voor de joodse bewoners langzaam maar zeker steeds moeilijker om zich te handhaven in Sevilla. Velen zijn gevlucht. De synagoges werden omgebouwd tot katholieke kerken, zoals de kerken Santa Maria La Blanca en San Bartolome. Nog steeds ademt deze wijk de sfeer van weleer. De smalle straatjes om de zon weg te houden, en de witte huizen, vaak met ramen met 'rejas'. (ijzerwerk)

De wijk heeft een gelijknamig plein, dat grenst aan de tuinen van Murillo. Op deze plek stond de kerk Santa Cruz dat door de Fransen in 1810 werd platgebrand. In de Kerk was Murillo begraven. Los Jardines de Murillo zijn een oase van rust met mooie bomen en ornamenten..

In deze wijk is schilder Murillo geboren. Vlakbij zijn geboortehuis staat het barokke Hospital de los Venerables Sacerdotes (Hospitaal van de eerbiedwaardige Priesters) gebouwd in 1675. Het prachtige gebouw herbergt nu de schilders van de Sevilliaanse school. Velázques werk Santa Rufina hangt er werk van Valdés. Ook Pedro en Luisa Roldán zijn vertegenwoordigd met hun houtsnijwerken met religieuze thema's.

 
Ria's Blog: