Vakantiewoningen en rondreizen
in Spanje, kleinschalig en lokaal
 
Meest bekeken:
 
Home >> Bezienswaardigheid >> Axarquía

Axarquía

Axarquía is de streek in het zuidoosten van de provincie Málaga, ten oosten van de stad Málaga in Spanje.

Het gebied wordt omgeven door de provincie Granada, het gebied rond Antequera en de Middellandse zee. Axarquía ligt tussen de Montes de Málaga en de uitlopers van de Sierra Nevada in. Het gebied is minder toeristische dan de west-kant van Málaga.

Het gebied wordt begrensd in het westen door de Montes de Málaga, in het noorden door de Sierras van Camarolos en Alhama, in het oosten door die van Tejeda en Almijara en in het zuiden door de Middellandse zee

De Axarquía wordt gekenmerkt door kleine, witte dorpjes, die meestal prachtig gelegen zijn in de wijnheuvels. De bevolking van de Axarquía leeft voornamelijk van de landbouw, meer specifiek de wijnbouw, die de rozijnen en de typische likeurwijnen voortbrengt. Het landschap van de Axarquía kunt u een beetje vergelijken met dat van Toscane - ook een wijngebied - maar dan ruiger en droger. Ook zijn de hoogteverschillen in de Axarquía groter, wat prachtige vergezichten en contrasten oplevert: besneeuwde bergketens met een hoogte van 2.000 meter, terwijl met tegelijkertijd kan zwemmen en zonnebaden aan de stranden van de Middellandse zee. De Axarquía heeft één van de mildste klimaten van Europa. De hoge bergen van de Siërra Nevada in het noorden houden namelijk de koude noordenwind tegen. Ook zorgen ze ervoor dat de warme zuidenwind uit Afrika niet ontsnapt. Hierdoor kan het in de winter nog rond de 20 graden zijn. 
 
De belangrijkste stad en hoofdplaats van de Axarquía is Vélez-Málaga. De Axarquía is een stuk minder toeristisch dan het gebied ten westen van Malaga, al verandert dit in rap tempo. Aan de kust zult u zien dat het ene na het andere appartementencomplex wordt gebouwd. De badplaatsen van de Axarquía; Torre del Mar, Rincón de la Victoria, Torrox en Nerja, zijn een stuk rustiger dan hun 'grote broertjes' Marbella en Torremolinos. Zeer bezienswaardig zijn de in het binnenland gelegen witte dorpjes. Het dorpje Frigiliana is meerdere malen tot mooiste dorpje van Spanje uitgeroepen, terwijl Nerja met zijn Balcon de Europa en de Grotten van Nerja faam verwierf. Bezienswaardig zijn verder o.a. de dorpjes Comares, El Borge, Alfarnate, Canillas de Aceituno en Cómpeta.

 

Comares
Wit dorp in Axarquía
Alfernate
Zicht op de Middellandse Zee
 
Ria's Blog: