Vakantiewoningen en rondreizen
in Spanje, kleinschalig en lokaal
 
Meest bekeken:
 
Home >> Bezienswaardigheid >> Antequera

Antequera

Antequera ligt in een gebied dat al duizenden jaren wordt bewoond. Gelegen in de provincie Málaga ligt op het kruispunt van reeds eeuwen lang bestaande wegen en wordt daarom ook vaak 'het hart van Andalusië' genoemd.

In Antequera hebben de bewoners van toen hun sporen nagelaten. Zo kunt u de de drie graven 'Dolmenes' bezoeken. Deze zijn ongeveer 5000 jaar geleden gebouwd en nog steeds toegankelijk. Uit de bronzen tijd stamt een zeldzaam mooi Romeins beeld (Museo de Antequera). Boven de stad prijken het Alcazaba (Moors Fort) en de 16 de eeuwse kerk La Real Colegiata de Santa María la Mayor dat over Antequera en het landschap erom heen uitkijkt. Bijzonder is een aantal kapellen, kloosters, kerken, herenhuizen en paleizen. Antequera is echter niet alleen een stad van attractieve monumenten.

Vlakbij ligt El Torcal, een bijna 'buitenaards' landschap dat miljoenen jaren geleden gevormd is. El Torcal is niet het enige natuurgebied. Bij Antequera ligt ook La Laguna de la Fuente de Piedra waar de flamingo's broeden, als één van hun weinige broedplaatsen in Europa.

De Semana Santa in Antequera is heel bijzonder. Ook heeft de stad een aantal andere feesten die een bezoek meer dan waard zijn.

 
Ria's Blog: