Vakantiewoningen en rondreizen
in Spanje, kleinschalig en lokaal
 
Meest bekeken:
 
Home >> Accommodatie >> Sfeervol boutique hotel in Bilbao

Sfeervol boutique hotel in Bilbao

Sfeervol boutique hotel in Bilbao

Het klein en sfeervol boutique hotel in Bilbao ligt verstopt in een oud pand in één van de "siete calles de Bilbao". Oftewel de "zeven straten van Bilbao", die deel uitmaken van de oude binnenstad van Bilbao. Het is een prachtig gerenoveerd hotel met slechts 8 kamers, waarvan iedere kamer smaakvol ingericht is volgens een ander Baskisch thema, met prachtige handgemaakte details. Er wordt met opzet geen ontbijt geserveerd. Want zodra u het hotel uitkomt, heeft u een ruime keuze aan gezellige bars die ontbijt aanbieden. Het hotel is centraal gelegen en vormt een goed uitgangspunt voor het verkennen van de oude binnenstad en de rest van Bilbao.

Prachtige combinatie van oud en nieuw

In het boutique hotel is een prachtige combinatie van oud en nieuw te zien. Bij de renovatie zijn oude elementen als de houten balken in het plafond, stukken baksteenmuur en de oude houten voordeur intact zijn gelaten, wat zorgt voor een rustieke uitstraling. Muren, vloeren en ramen zijn bij de renovatie echter super geïsoleerd, de kamers en badkamers zijn smaakvol ingericht en gasten komen het hotel en hun kamer binnen door het intoetsen van een ontvangen code (: er is weliswaar een kleine receptie, maar gasten kunnen zelf binnenkomen).

Unieke kamers met Baskisch thema

Iedere kamer is op een unieke manier ingericht volgens een thema dat een plaats of symbool in Baskenland representeert. Denk bijvoorbeeld aan de typisch Baskische txakoli wijn, de Baskische musicus Arriaga, de Baskische taal of Gernika, de plaats waar familiehoofden uit Biskaje bijeenkwamen voor overleg. Bij de inrichting van de kamers zijn prachtige handgemaakte details gebruikt. In de txakoli kamer staan bijvoorbeeld stoelen die gemaakt zijn van wijnvaten en in de Arriaga kamer staat een schrijftafel met de vorm van een piano. 

Midden in de oude binnenstad van Bilbao

Het kleine boutique hotel ligt middenin de oude binnenstad van Bilbao. Bilbao was eeuwenlang niet groter dan de oude binnenstad, die begon bij de Plaza Arriaga en eindigde bij de Plaza Nueva. Pas aan het eind van de 19de eeuw is Bilbao uitgebreid naar de linkeroever van de Nervión rivier. Het is een sfeervolle en authentieke buurt in Bilbao, met veel gezellige eet-en drinkplekken. Typerend voor de bouwstijl zijn de vele erkers en balkons die van onderen betegeld zijn.

sfeervol boutique hotel in Bilbao gemeenschappelijke ruimte thema Oma Bos Foto Spainmadeforyou
sfeervol boutique hotel in Bilbao gang thema Oma Bos Foto Spainmadeforyou
sfeervol boutique hotel in Bilbao slaapkamer thema Gernika Foto Spainmadeforyou
sfeervol boutique hotel in Bilbao slaapkamer thema Arriaga Foto Spainmadeforyou
Txakoli slaapkamer in sfeervol boutique hotel in Bilbao
Caserio slaapkamer in sfeervol boutique hotel in Bilbao
Bilbao Casco Viejo balkons en erkers Foto Spainmadeforyou
Bilbao Casco Viejo van onder betegelde balkons Foto Spainmadeforyou
Type: 
Hotel
Wijk: 
Casco Viejo (oude binnenstad)
Verzorging: 
Logies
Faciliteiten: 

De in Baskische stijl ingerichte kamers beschikken over:

 • een eigen badkamer (met föhn)
 • een flatscreen-tv
 • airconditioning
 • gratis wifi

Het hotel beschikt over:

 • gratis wifi
 • airconditioning
 • een gemeenschappelijke ruimte met spelletjes en meer
Prijs: 
 •   2-persoons kamer 2-persoons kamer exclusief ontwerp 1-persoons kamer 3-persoons kamer 4-persoons kamer
  Vanaf-prijs per kamer € 84 € 106  € 75 € 111 € 138

  Dit zijn vanaf-prijzen, exclusief ontbijt.

  Opmerking

  Alleen in het laagseizoen wordt een 2-spersoonskamer ook verhuurd als 1-persoonskamer. In het hoogseizoen dient men de volle prijs van een 2-persoonskamer te betalen.

Internet: 
Ja
Huisdieren: 
Nee
Zwembad: 
Nee
Geolocatie: 
Geolocation
 
Ria's Blog: